Studio ČT24: Státní část maturit napoprvé nezvládlo skoro 25 % studentů

pátek 7. srpna 2015 ·

Květnovou státní maturitu letos nezvládlo 24,3 procenta středoškoláků. Jedná se o dvě procenta horší výsledek než v loňském roce.

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
8. srpna 2015 v 7:58  

No nevím, u ústní maturity se vyhazuje až, když je někdo úplně duty, takže mám obavu, že ty nešťastné děti skutečně duté byly.
S tím zveřejňováním dat máte jednoznačně pravdu.

jir řekl(a)...
8. srpna 2015 v 16:14  

No a co? Pitná voda dochází, národy se stěhují a válčí se. Nějakých 25% nefakčenků mne v tuto chvíli opravdu nezajímá, jsou mi ukradeni tak, jak značné části z nich bylo středoškolské studium.

Simona CARCY řekl(a)...
9. srpna 2015 v 9:41  

Tedy - pan Wagner nevi, co by analyzoval na datech, ktera by chtel od Cermatu, ale vi, ze v tom je pricina neuspechu u maturit. Formulace, ze by hledal nejake ty kombinace strategii studentu pri volbe zkousky, je v lepsim pripade usmevna, jinak spise ukazuje na bezradnost kritiku statni maturity. Dale je take profesionalniho novinare nedustojne sireni nepravdy a polopravdy zalozene na uhybne klicce, ze tu a tu informaci slysel od jedne kolegyne😲 a proto je takove sdeleni pravdive a objektivni. Pan Wagner ma dopredu znameho vinika a chce v pro nej nedostupnych datech hledat podporu pro sve predpokladane domnenky. Dalsi Fertek. To vystoupeni pripomina nespokojenost obcana s tim, ze je horko, protoze nameril 37 stupnu ve stinu. Pan Wagner nabizi reseni - posunme si stupnici na teplomeru tak, aby ukazovala 25 stupnu a bude nam vsem hej. Vidite - chyba byla v teplomeru!!! O pravych pricinach pan obcasny ucitel ale mlzi a kdyz ma neco rici k veci, schovava to do informaci od jedne kolegyne.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.