MŠMT: Ministryně Kateřina Valachová představila nové vedení resortu

čtvrtek 2. července 2015 ·

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová dnes na tiskové konferenci představila nové vedení MŠMT. "V předchozích dnech jsem přistoupila ke změnám v nejvyšších pozicích šéfů sekcí," oznámila ministryně a postupně představila jména sedmi odborných náměstků MŠMT a šéfa poradců. Zároveň Kateřina Valachová představila jména dvou náměstků člena vlády - jsou jimi prorektor Univerzity Karlovy v Praze Stanislav Štech a bývalý náměstek pro sport Petr Hulinský.


Dále ministryně před novináři zopakovala své plány na nejbližší období.

Seznam náměstků ke stažení



Ivo Krýsa
C:\Users\Simona\Downloads\F14B4361.jpg
náměstek pro řízení sekce majetkové
Ivo Krýsa dlouhodobě pracuje ve státní správě. Právnické vzdělání získal na Univerzitě Karlově v Praze, doktorský titul v oboru správní právo a právo životního prostředí získal na Masarykově univerzitě v Brně.
Působil na různých právnických pozicích v hygienické službě, kde se zabýval zejména problematikou správního řízení a státní kontroly. Na Ministerstvu zdravotnictví působil jako vedoucí správního oddělení a v rámci své agendy se zabýval i administrací veřejných zakázek na léčivé přípravky. Byl tajemníkem poradního sboru hlavního hygienika pro obor právo. Posledních sedm let je ředitelem Krajské hygienické stanice Středočeského kraje.

S oblastí školství se seznámil již v rámci své současné práce, která některé aspekty fungování škol

a školských zařízení zahrnuje. Tyto znalosti si dále prohloubil v průběhu svého doktorského studia vlastní přednáškovou a posléze i pedagogickou činností; v současné době je externím spolupracovníkem katedry správní vědy a správního práva Masarykovy univerzity. Je autorem článků a spoluautorem několika publikací věnujících se veřejnoprávním aspektům zdravotnictví a ochrany zdraví a oblasti nakládání s majetkem státu.

Zkušenosti v oblasti majetku státu a veřejných zakázek získal v rámci svého působení na aktuální pracovní pozici jako vedoucí organizační složky státu. V posledních měsících se intenzivně zabývá problematikou státní služby a přípravou jím řízeného úřadu na úspěšnou implementaci zákona

o státní službě.
Petr Pavlík
C:\Users\Simona\Downloads\Foto8.jpg
předseda poradního sboru ministryně školství
Petr Pavlík v současnosti působí na Katedře genderových studií Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, magisterská studia biochemie a populární kultury na Bowling Green State University (USA) a doktorské studium politické ekonomie médií tamtéž.
Ve svém výzkumu a výuce se zaměřuje především na prosazování rovných příležitostí žen a mužů v ČR. Vedle akademické činnosti se věnuje i aktivitám zaměřeným na prosazování genderové rovnosti a na genderové vzdělávání zaměstnanců státní správy.
Je předsedou ústřední školské komise ČSSD a předsedá Výboru pro institucionální zabezpečení politiky rovných příležitostí Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů.


Václav Velčovský
náměstek pro řízení sekce operačních programů
Václav Velčovský vystudoval Univerzitu Karlovu v Praze, doktorský titul získal z oboru pedagogika.
Působil na Ministerstvu vnitra, kde byl zodpovědný za zastupování České republiky v oblasti veřejné správy a sociálního dialogu v orgánech a institucích EU a OECD. Na Úřadu vlády České republiky působil jako pověřený ředitel Sekce státní služby a následně jako ředitel Odboru koncepce legislativy a rozvoje státu. Předsedal pracovní komisi pro transparentnost státní správy a byl členem Rady vlády pro ESIF na pracovní úrovni.
Zkušenosti ze školství získal jednak svou vlastní pedagogickou a vědecko-výzkumnou praxí, jednak pracoval na manažerských pozicích na vyšší odborné a vysoké škole.

Problematice ESIF se věnuje dlouhodobě. Byl autorem řady projektů, působil jako člen projektových týmů i jako jejich statutární zástupce. Do září 2014 byl zodpovědný za vyjednávání Dohody

o partnerství v oblasti státní služby a za naplňování této ex-ante kondicionality.


Dana Prudíková
náměstkyně pro řízení sekce legislativy a strategie

Dana Prudíková vystudovala práva, politologii a žurnalistiku v Brně. Začínala jako novinářka, již za studií pracovala v deníku MF DNES. Dále se věnovala právu v legislativním odboru Kanceláře Poslanecké sněmovny PČR a od roku 2008 působila jako ředitelka legislativního odboru na Ministerstvu spravedlnosti, kde se podílela na přípravách nového občanského zákoníku a předpisů s ním souvisejících. Dále pracovala jako ředitelka Kabinetu vedoucího Úřadu vlády České republiky

a věnuje se přednášení a osvětě občanského zákoníku.


Zuzana Matušková
náměstkyně pro řízení sekce ekonomické
Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul.
Na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy působí již více než 15 let. Prošla řídícími funkcemi v sekci správy školství, v sekci ekonomické a v odboru administrace projektů EU z OP RLZ. Byla zástupcem MŠMT ve Finančním výboru evropských škol. Do loňského roku byla konzultantkou MF za oblast vzdělávání k projektům schvalovaným EIB.  Je předsedkyní obou expertních skupin, které se vyjadřují a schvalují Individuální projekty národní v OP VK. V posledních osmi letech řídila sekci financování.
Praktické zkušenosti za oblast vzdělávání získává vlastní pedagogickou a lektorskou praxí v oblasti vzdělávání úředníků územních samosprávných celků a v oblasti školského managementu.
Je autorkou článků týkajících se regionálního školství a reformy veřejné správy. Dlouhodobě se věnuje také oblasti evropských strukturálních fondů.


Jaroslav Fidrmuc
náměstek pro řízení sekce vzdělávání

Jaroslav Fidrmuc po absolvování studia oboru učitelství předmětů matematika - fyzika působil jako učitel na základní škole, středním odborném učilišti a gymnáziu. Od roku 1992 byl součástí týmu, který zakládal jedno z prvních církevních gymnázií v ČR – dnešní Cyrilometodějské gymnázium a MŠ v Prostějově.  Od roku 1993 působil ve funkci zástupce ředitele a v letech 1997-2014 ve funkci ředitele této školy. Od roku 2010 zastupoval Českou republiku na zasedáních CEEC v Bruselu (Evropská komise pro katolickou výchovu). Ve funkci hlavního manažera realizoval celou řadu vzdělávacích projektů financovaných z prostředků ESF a státního rozpočtu. Od srpna 2014 působí na MŠMT.


Robert Plaga
náměstek po řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu
Robert Plaga vystudoval Provozně ekonomickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně, kde rovněž v rámci studijního programu Hospodářská politika a správa získal doktorský titul v oboru Finance.  V oblasti vysokých škol působil od roku 2002, a to v pozici garanta a přednášejícího předmětů Veřejné finance, Regionální politika či Inovace a transfer technologií. Zkušenosti z akademického prostředí získal také jako vedoucí Ústavu regionálního rozvoje a veřejné správy nebo jako člen programových komisí, resp. akademického senátu univerzity a fakulty.
V letech 2011-2012 se rovněž podílel na vzniku a institucionalizaci celoškolského pracoviště centra transferu technologií Mendelovy univerzity, v posledních třech letech zde pracoval na pozici ředitele tohoto centra.


Pavel Šulc
náměstek pro řízení sekce podpory sportu, tělovýchovy a mládeže
Pavel Šulc vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze.
Pracoval v orgánech samosprávy v oboru kontroly a bezpečnosti. Dále řadu let působil v soukromé sféře na pozici ředitele lidských zdrojů a posléze jako bezpečnostní ředitel ve společnostech zabývajících se bezpečnostními službami.
Poslední rok pracoval jako vrchní ředitel sekce sportu a mládeže.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
5. července 2015 v 12:35  

Takže opravdové zkušenosti se školstvím má jen p. Fidrmuc. To jsem tedy zvědavý jak to povedou.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.