Přečtěte si: Nehlídané domácí vzdělávání může starším dětem i uškodit, říká Valachová

čtvrtek 2. července 2015 ·

Nová ministryně školství Kateřina Valachová zřejmě nebude podporovat zavedení domácího vzdělávání na druhém stupni základních škol. „Můj postoj v tuto chvíli je značně rezervovaný,“ řekla ministryně pro iDNES.cz. O věci však hodlá ještě diskutovat v koalici. Nyní domácí vzdělávání na druhém stupni funguje jen pokusně.


Z článku Zdeňky Trachtové v iDNES.cz vybíráme:

„Budu samozřejmě čekat na výsledky pokusného ověřování a budu připravena o tom s koaličními stranami jednat. Můj postoj v tuto chvíli je ale značně rezervovaný, protože se domnívám, že v rámci druhého stupně se už rozvíjí takové kompetence dětí, že pokud bychom domácí vzdělávání zavedli v nějaké větší míře a bez náležitého sledování kvality, mohli bychom tím spíše uškodit než přinést užitek,“ vysvětluje Valachová.

5 komentářů:

PP řekl(a)...
2. července 2015 v 22:37  

Paní ministryně by měla nechat na pokoji ty, kteří to umí lépe než česká státní škola. Ostatně, to opravdu umí líp kdokoli. Neboli jinak - nic není dětem méně prospěšné, než česká škola. Nemyslím tím učitele, ale celý stupidní, zkostnatělý byrokratický aparát, který kdyby byl placen a nedělal nic, mohl by být považován za prospěšný. V současné verzi je to jen pijavice na státním struku.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
3. července 2015 v 0:06  

Se vraťte na parlamentní listy nebo napište přání Putinovi. Nemusíte se vyblívat zde...

Jiri Janecek řekl(a)...
3. července 2015 v 10:29  

Vypada to, ze pusobeni ministru podleha pravidelne se opakujicim fazim jako cyklus ekonomiky nebo recke drama... Uz se tesim na pisare, jak budou psat traktaty o neplneni ukolu, ktere bylo treba delat.
Kazdemu zastanci domaciho vzdelavani bych dal za ukol napsat slohovku na tema "V cem bude lepsi, bude-li Marta Semelova vzdelavat sve deti doma a nebude ji do toho stat kecat...".
(pani MS uvadim jen jako priklad, kterym se/nas pravic*ci strasi nejradeji)

Unknown řekl(a)...
3. července 2015 v 15:43  

Paní Semelová je aprobovaná pedagožka a děti má už dávno dospělé.

Jiri Janecek řekl(a)...
3. července 2015 v 18:17  

To ja vim, pani catherine... Jen jsem ji uvedl jako priklad, protoze pro propagatory svobody uceni, unschoolingu a vsech tech liberatrianskych veci je neco jako ztelesneny dabel... Tak bych rad od nich slysel, jestli furt jo.
Jinak cetl jsem par jejich komentaru ke skolstvi a mely hlavu a patu... Myslim, ze kdyby se stala ministryni, bylo by to lepsi nez pet poslednich ministru dohromady...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.