ČT24: Valachová: Školství nemá rychle produkovat pracovní sílu, která pak pobírá minimální mzdu

pondělí 15. června 2015 ·

Zavedení povinné maturity z matematiky v roce 2019 není reálné. A to z toho důvodu, že 24 % studentů letos u maturity z matematiky propadlo. V rozhovoru pro Týden v politice to prohlásila nastupující ministryně školství Kateřina Valachová. Ta za svou hlavní prioritu ve funkci označuje reformu regionálního školství. Stát prý nemůže ustupovat požadavkům firem a podpora technického vzdělávání nemůže být neomezená. "V každém případě bych bránila tomu, aby naše školy pouze rychle produkovaly pracovní sílu, která následně na trhu práce dostane minimální mzdu."




6 komentářů:

jir řekl(a)...
15. června 2015 v 10:24  

Kristova noho, co to je?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
15. června 2015 v 11:09  

http://www.novinky.cz/komentare/372310-komentar-vic-maturit-a-min-dyskrimynacyje-vaclav-klaus-ml.html

V tomto s Klausem souhlasím.

Jan Hučín řekl(a)...
15. června 2015 v 11:51  

Vypadá to, že paní ministryni někdo rychle nabrífoval, co zrovna frčí.
Ale do příštích voleb už zbývají jen dva roky.

Eva Adamová řekl(a)...
15. června 2015 v 16:32  

Takže dle ještě ne paní ministryně a pana prezidenta zvládneme děti s LMP tzn. děti končící svými schopnostmi na úrovni učiva 5.-7. třídy v hlavním vzdělávacím proudu v pohodě. Problém by prý mohl být u dětí se středním mentálním postižením tzn. u dětí, které nejsou schopny se v učivu dostat dál než k učivu třídy čtvrté a mnohé ani to ne. Tak fajn.

vstek řekl(a)...
17. června 2015 v 17:58  

Jediné, co mě při pohledu na situaci napadá je to, že ministerstvo školství poskytne všem ZŠ dotaci na povinné zapracování právě rušené přílohy LMP do současných ŠVP a požadavky na úroveň žáků se pak začnou odvíjet podle nejslabšího článku, tedy od žáka se středním mentálním postižením. Zrušení povinné maturity z matematiky umožní dostat tyto žáky k maturitě a možná ještě dál. A o to jistě jde.Na vysokých školách ale budou muset páni profesoři maturanty naučit pracovat se zlomky a ve druháku zvládnout dokonce i trojčlenku. :-(

Nicka Pytlik řekl(a)...
17. června 2015 v 22:32  

Tuším, že se už v mnohých výzkumných odděleních intenzivně pracuje na projektu vysokých škol pro studenty s nižšími studijními předpoklady. Každý si tam bude studovat, co chce, jakým způsobem chce, jak dlouho chce. Tedy pokud vůbec chce.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.