Vyjádření předsedy vlády Bohuslava Sobotky k nařčením na adresu ministra Marcela Chládka

pátek 29. května 2015 ·

Pokládám Marcela Chládka za nejlepšího ministra školství za posledních deset let, z mého pohledu předsedy ČSSD ale přestal splňovat přísné nároky, které spojuji s tím, když sociální demokrat vykonává vysokou ústavní funkci člena vlády.


I když deník Mf Dnes nelze považovat za nezávislé médium, vzhledem k tomu, že patří aktivnímu politikovi, kterým je předseda hnutí ANO Andrej Babiš, a tyto noviny tak mohou být velmi snadno využity k vedení politicky motivovaných kampaní, nebudu zveřejněné informace zlehčovat.

Respektuji fakt, že při našem dnešním rozhovoru ministr Chládek nařčení publikovaná v Mf Dnes odmítl jako nepravdivá, chce se proti nim bránit a svou rezignaci by vnímal jako jakési „přiznání viny“.

Současně nechci, aby zveřejněnými podezřeními vůči chování ministra Chládka a diskusí o nich bylo jakkoliv zatíženo fungování ministerstva školství a práce sociální demokracie ve vládě. V nejbližších dnech proto navrhnu odvolání Marcela Chládka z funkce ministra školství a budu se zabývat výběrem jeho nástupce za ČSSD.

Děkuji Marcelovi Chládkovi za velký kus práce, který v náročné funkci ministra školství udělal pro potřebné změny v našem školství, zrychlení čerpání peněz z evropských fondů, pro zlepšení transparentnosti ve financování sportu nebo pro posílení společenského postavení pedagogů a zlepšení odměňování všech pracovníků ve školství.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Zdroj: Vláda.cz

4 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
29. května 2015 v 7:17  

Tož prý se uvažuje o Gajdůškové. Tak to by nám fakt chybělo. Gajdůšková je totiž Chládek v sukních - polovzdělaný, ambiciózní trouba.

Jiri Janecek řekl(a)...
29. května 2015 v 7:56  

Gajduskova v jednom rozhovoru rikala, ze s politikou konci a chce si uzivat vnoucat... Takze bych rekl, pani Adamova, ze mate pravdu...
Ale je pozitivni videt, ze mame premiera, ktery se podela a odvola ministra na zaklade clanku v novinach a jeste pri tom zvladne neskodne si pichnout do sveho ministra financi (a nezvladne za rok a pul ministrovi skolstvi vysvetlit, at prestane chrlit do medii kraviny, ze kampan zacne az za dva roky). Ono, co cekat jineho od celozivotniho lestice klik na stranickych sekretariatech...

MM řekl(a)...
29. května 2015 v 8:31  

Důvod odvolání je tak hloupý, až se věřit nechce.

Ale nemohu si pomoci, od včerejšího večera je mi tak nějak... příjemně.
Skoro bych řekl, že... lahodně.

Nedělám si iluze, že přijde někdo lepší. Ale to mezidobí, než se ten nový rozkouká, usadí, zabydlí... a než začne chrlit nové kraviny, ... to mezidobí je pro školy slastné!

PUR řekl(a)...
29. května 2015 v 10:40  

Hm ... takže z připravované reformy financování základního školství nebude nic. Zřejmě současný systém financování vyhovuje některým lidem na krajích tak moc, že nepřipustí změnu. To zdůvodnění odvolání ministra je opravdu směšné.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.