Český startup Corinth zabodoval v nejprestižnější americké ceně pro vzdělávací technologie

úterý 19. května 2015 ·

Český Corinth letos patří ke globálně nejoceňovanějším startupům na poli vzdělávacích technologií. K řadě letošních úspěchů si nyní připsal jedno z nejprestižnějších ocenění, jaké v branži lze získat. Od americké asociace The Software and Information Industry Association (SIIA) získal Corinth ocenění „Most Innovative Runner-Up“ v rámci jejího renomovaného programu SIIA Innovation Incubator. SIIA je vlivnou organizací zastupující výrobce softwaru a digitálního obsahu ve Spojených státech. Ocenění pro nejlepší firmy ve vzdělávacím byznysu uděluje již třicet let.


„Získat cenu od SIIA je na poli vzdělávacích technologií něco jako dostat Oscara. Porota je složena ze stovek zástupců napříč celým odvětvím, od leaderů v byznysu až po učitele. Pro Corinth to znamená potvrzení naší relevance i na největším a nejnaplněnějším světovém trhu,“ řekl po předávání cen jednatel Corinthu Ondřej Homola s odkazem na dlouhou tradici ceny, vliv organizace SIIA a tvrdou konkurenci mezi soutěžícími.

Vyhlášení SIIA Innovation Incubator Programu proběhlo v San Franciscu v rámci Education Industry Summitu, renomované konference představující technologické inovace ve vzdělávání. Homola na soutěži prezentoval novinky, které chce jeho firma oficiálně představit v létě. Pochvaloval si skvělou zpětnou vazbu od expertů i řadu možností, jak oslovit trh. „Avizovali jsme, že novinky, které v létě oznámíme, budou celosvětově mezi 10 nejžhavějšími událostmi mezi inovacemi ve vzdělávacích technologiích v tomto roce. Už v tuto chvíli je jasné, že se odhad naplnil,“ řekl po vyhlášení šéf Corinthu.

Corinth v posledním roce sbíral úspěchy se svou interaktivní 3D knihovnou pro školy Corinth Classroom. Učitelé a žáci si díky ní mohou prohlédnout a „osahat“ části lidského těla ve 3D, podobně jako stavbu rostlin, geometrické vzorce či atomy a molekuly. Interaktivní modely mohou používat ve svých prezentacích nebo je vytisknout na 3D tiskárně.

Na vytváření obsahu se podíleli odborníci z Karlovy univerzity i amerického Stanfordu. Corinth, který sídlí v Česku a má dnes zastoupení také v Silicon Valley, prošel několika podpůrnými programy CzechInvestu. Dnes je příkladem zářivého úspěchu českého startupu ve světě a udává trendy ve vzdělávacích technologiích. Corinth Classroom se nyní používá v 109 zemích po celém světě.
Inovativnost interaktivní výuky z dílny Corinthu už letos ocenili porotci řady dalších soutěží. Na jaře v Bruselu český startup obdržel cenu European Appcup. V červnu bude Corinth, coby regionální vítěz, soutěžit o další evropské ocenění TELL US Awards. Kromě toho čeká na vyhlášení několika dalších prestižních cen. V posledním roce český startup s Corinth Classroom objel řadu významných světových konferencí a přehlídek jako například Bett London nebo GESS Dubai. Jeho vzdělávací obsah při nich ukazují globální giganti jako Microsoft, Dell, a řada dalších výrobců hardwaru. Jako ukázku špičkové vzdělávací inovace prezentuje po světě pomůcky Corinthu například Intel.

Výsledky z vyhlášení SIIA ETIN Incubation Incubator 2015 na Education Industry Summitu si můžete přečíst zde.

O Corinth Classroom:

Corinth Classroom je interaktivní 3D knihovna, která na dotykové obrazovce umožňuje otáčet 3D objekty a prostředí, přibližovat si různé detaily a získávat popisy jednotlivých částí. V současnosti jsou hlavním těžištěm obsahu přírodní vědy. Pomůcka byla vyvinuta ve spolupráci s učiteli, studenty, vzdělávacími odborníky a nejvýznamnějšími světovými univerzitami, mezi nimi Stanford, nebo Karlova univerzita Obsah Corinth Classroom lze integrovat do MS Office nebo vytisknout na 3D tiskárně.

O Corinthu:

Corinth je vydavatel interaktivního vzdělávacího obsahu za použití špičkových vzdělávacích technologií jako interaktivní 3D, augmentovaná realita, mikroskopické zoom snímky, nebo 3D tisk. V současnosti jeho pomůcky používají tisíce škol, učitelů a studentů ve 109 zemích. Corinth patří mezi hlavní partnery Microsoftu ve vzdělávání. Mezi jeho dalšími partnery jsou Dell, zSpace nebo Qualcomm. Pomůcky Corinthu prezentuje také Intel jako příklad špičkové technologické inovace.

O SIIA:

The Software and Information Industry Association (SIIA) je nejdůležitější americká průmyslová asociace sdružující přední výrobce informačních technologií, softwaru a digitálního obsahu. S 800 členů je také jednou z největších. Nejlepší počiny na poli vzdělávacích technologií oceňuje již 30 let a její ocenění mají v branži velkou váhu. SIIA je organizátorem Education Industry Summitu a mateřskou organizací ETIN (Education Technology Industry Network), která zastřešuje průmysl vzdělávacích technologií. ETIN je pořadatelem Innovation Incubator Programu. Více o ETIN. Více o Education Industry Summitu.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.