Přečtěte si: Přijímačky na střední školy: hlásí se rekordní počet žáků

čtvrtek 16. dubna 2015 ·

Každý jedenáctý žák má šanci dostat se do primy na brněnské Gymnázium Matyáše Lercha. O školu je největší zájem v kraji i kvůli téměř stoprocentní úspěšnosti v přijímání absolventů na vysokou. Rekordní čísla hlásí i další gymnázia.


Z článku Veroniky Gecové v Brněnský.Deník.cz vybíráme:

Přetlak vznikl i na gymnáziu v ulici Křenová. „Na šestiletý obor se k nám hlásí 266 žáků a máme jenom třicet míst. Je to srovnatelné s loňskem. Kromě jednotných přijímaček ale za týden pořádáme i testy obecných studijních předpokladů pro doplnění znalostí studentů," popsal ředitel školy Miroslav Marek.

Přihlášené školy od jednotného testování očekávají zvýšení úrovně žáků. „Pokud tento typ testování zůstane, očekáváme, že základní školy budou žáky devátých tříd nutit, aby byli úspěšnější. Doteď byli k deváťákům shovívaví a podle toho to pak v prvních ročnících vypadalo," popsal zástupce ředitelky z potravinářské školy v Charbulově ulici Ivo Procházka.

3 komentářů:

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
16. dubna 2015 v 19:12  

Typické! My na základkám jsme byli shovívaví! Ale byly to přece SŠ, které braly hlava nehlava. Ne?

Nicka Pytlik řekl(a)...
16. dubna 2015 v 20:37  

Každý jedenáctý žák má šanci dostat se do primy... Rekordní čísla hlásí i další gymnázia.

Snad ne první ohlasy na všeobecnou a bezpodmínečnou inkluzi.

Ostatně, i my na středních školách jsme shovívaví, poněvadž školy vysoké berou kdekoho. Jestli začnou být shovívaví i tam, tak to nás za pár let pámbupotěš.

Unknown řekl(a)...
18. dubna 2015 v 22:57  

Vysoké školy jsou většinou velmi shovívavé, jinak by měly málo hlaviček.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.