Portál o češtině nechybujte.cz doporučuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

čtvrtek 12. března 2015 ·

Největší internetový portál o češtině nechybujte.cz získal doporučení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Je to mimořádné ocenění více než patnáctileté práce jazykových odborníků společnosti Lingea.

Portál tvoří rozsáhlý Slovník současné češtiny, velká Pravidla českého pravopisu, Slovník českých synonym, Gramatika současné češtiny a nástroj pro doplnění diakritiky. Smyslem portálu nechybujte.cz je usnadnit uživatelům češtiny vyhledávání správných podob slov, jejich tvarů a synonym a také přispět k rozvíjení jazykové kultury. V současnosti portál nabízí lokalizace v angličtině, němčině, polštině, ruštině, slovenštině, ukrajinštině a vietnamštině a umožňuje tak cizincům, kteří se učí česky nebo v České republice žijí, snadno vyhledávat informace o pravopisu, tvarosloví nebo slovní zásobě.

Portál pro jeho aktuálnost a obsáhlost doporučují další významné instituce: Filozofická fakulta Masarykovy univerzity, Metodický portál RVP.CZ, Národní institut pro další vzdělávání, Jednota tlumočníků a překladatelů a Asociace učitelů češtiny jako cizího jazyka.

1 komentářů:

Jenyk řekl(a)...
12. března 2015 v 20:03  

Upřímně si myslím, že zmiňovaný portál je velmi dobrý.
Ale je opravdu takovou ctí právě doporučení našeho skvělého ministerstva? Myslím, že to má váhu minimální.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.