Přečtěte si: Domácí vzdělávání vs. tradiční škola - pár zajímavých faktů z USA

středa 18. února 2015 ·

Tahle infografika od College@Home.com sice pochází z USA a týká se tedy amerických homeschoolerů, nicméně nám může poskytnout představu o tom, jak jsou na tom děti vzdělávané doma v porovnání s vrstevníky z tradičních škol.


Z článku Zdeňky Staňkové v SvobodaUčení.cz vybíráme:

Pokud jde o pravý sloupec a americké státní školy – podle tamních srovnávacích testů se pouze 13 % studentů středních škol vyzná v historii USA. Na grafu vidíme, že úspěšnost studentů u maturity od 70. let 20. století stagnuje, přestože v jiných zemích stoupá.
V šedém poli můžeme porovnat, jak si vedou homeschooleři vs. studenti veřejných škol v testech z jednotlivých předmětů. Jak je jasně vidět, domácí školáci s přehledem porážejí děti ze státních škol ve všech z nich.



5 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
18. února 2015 v 14:11  

Buďte bez obav.My to veřejné školství USA brzy doženeme.

Eva Adamová řekl(a)...
19. února 2015 v 9:50  

Proti domácímu vzdělávání nemám ani ň, ale zase na druhou stranu porovnávat výstupy domácího vzdělávání, které se i v USA se vší pravděpodobností týká dětí vysokoškoláků, tedy dětí s dobrými vstupními předpoklady, s výstupy veřejného školství, je blbost.

Unknown řekl(a)...
19. února 2015 v 13:14  

mě se líbila forma domácího vzdělávání kterou jsem viděl v austrálii,tam v těch končinám mimo civilizaci si jednou za tejden dojedou na poštu,vezmou videokazety a doma se podle nich učí a dělaj úkoly,pak na tu poštu přiletí jednou za čtvrt roku inspektor vrtulníkem,oni se tam sjedou ,on jim rozdá testy a zase odletí,vysvědčení jim přijde poštou zase na poštu,

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. února 2015 v 14:51  

na tu poštu přiletí jednou za čtvrt roku inspektor vrtulníkem

Kde ale vzít tolika helikoptér...

Jiri Janecek řekl(a)...
20. února 2015 v 12:04  

V te grafice chybi "Top 3 publicschooling father profesions", aby to bylo soumerne...
Jinak pokud je nejaky statisticky ukazatel na 5 cifer, je to znakem ne uplne dobreho porozumneni statistice. Pokud pet ukazatelu pro jeden soubor je v rozmezi 110.12-112.56 a pro druhy soubor 52-53 je to dost mozna znakem cisel vycucanych z prstu (ohnuta statistika je v tom, ze se srovnavaji deti z 50 % inzenyru, lekaru a podnikatelu s vyberem deti kohokoli)
cato.org citovany dole - to je ten libertariansky institut, jak v nem pracoval Klaus? Tem jde o jedine - osekat verejne...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.