Dell, Microsoft a Corinth. Česká firma úspěchem na mezinárodním veletrhu udává trendy v digitální výuce na školách

čtvrtek 29. ledna 2015 ·

Aplikace Corinth Micro Plant na stánku Microsoftu.
Interaktivní vzdělávací pomůcky české firmy Corinth zazářily na mezinárodním veletrhu Bett v Londýně. Na svých stáncích a zařízeních je představovali přední hráči v oboru IT a nových technologií jako Microsoft nebo Dell či kalifornská firma zSpace, která dokonce vyhrála cenu pro nejinovativnější technologie Bett Innovation Awards. Mimo to Corinth aktivně vyhledávali učitelé a další firmy v průmyslu vzdělávacích technologií z celého světa.


Potvrdilo se tak, že Corinth se stal globálním standardem na poli pokročilého digitálního vzdělávacího obsahu. Jeho digitální vzdělávací pomůcka Corinth Classroom byla na londýnském Bettu, který je s padesáti tisíci návštěvníky největším veletrhem pro vzdělávací technologie na světě, vidět doslova na každém kroku. Microsoft na vizuálním 3D obsahu Corinthu, který lze integrovat do balíčku MS Office, prezentoval vzdělávací možnosti operačního systému Windows 8.1. Corinth totiž patří mezi hlavní globální partnery této korporace v oblasti vzdělávání. Anthony Salcito, vice-prezident Microsoftu pro vzdělávání, o aplikacích Corinthu už dříve prohlásil, že “mohou změnit způsob, jakým se dnes na školách učí.”

Výrobce hardwaru Dell si zase Corinth Classroom pro její atraktivní vizuální zpracování vybral jako ideální obsah k demonstraci svých projektorů. Do centra pozornosti se dostávaly i 3D modely zvířat, částí lidského těla či známých historických staveb a uměleckých děl, které si lze z aplikace vytisknout na 3D tiskárně.

Corinth Classroom na stánku zSpace v rukou viceprezidenta Microsoftu Anthonyho Salcita. Kolem stojí tým CEO společnosti zSpace Paul Kellenberger, viceprezident zSpace Mike Harper a výkonný ředitel Microsoftu pro vzdělávání a partnerství Larry Nelson.
“Jsem rád že si Corinth oblíbili učitelé a školy z celého světa. A jsem ještě radši že se náš produkt stává standardem v oblasti moderního vzdělávacího obsahu, což potvrzují všechny stánky výrobců hardware, kteří náš produkt ukazují ve spojení s jejich novým hardwarem,“ tvrdí CEO Corinthu Ondřej Homola. Jak se totiž ukázalo, Corinth se z malého startupu během posledních dvou let dokázal vypracovat na leadera trhu. Na svých stáncích ho kromě výše zmíněných představovaly inovativní firmy jako britská Interactive Education Solutions Limited, holandská C-touch nebo portugalská Bi-Bright. Také sami učitelé a zástupci škol Corinth vyhledávali a chtěli si jeho moderní výukové aplikace vyzkoušet.

Jedním z vrcholů Bettu pak bylo vyhlášení ocenění Bett Innovation Awards. Tuto prestižní cenu letos získala i společnost zSpace, která vyrábí zařízení pro 3D vizualizaci a virtuální realitu. V Londýně jej prezentovala právě s vizuálním obsahem Corinthu. “Těší nás, že můžeme být partnerem Microsoftu a Corinthu a společně přinášet vůbec první 3D obsah takovéto kvality pro Windows 8,” řekl na Bettu Pete Johnson ze zSpace.

“Pro mé studenty lidské orgány nebo zvířata ožívají, jako by byly reálné. Na rozdíl od papírových obrázků si je mohou nadšeně osahat, a tak se jejich znalosti rychle prohlubují. Corinth Classroom je přesně to, na co jsme čekali,” vyjádřil svou zkušenost s každodenním používáním interaktivní pomůcky Corinthu švédský učitel Jerker Porat. Jeden z nejoceňovanějších švédských učitelů přijel do Londýna prezentovat moderní výukové postupy, včetně Corinth Classroom. Shrnul tak dojmy učitelů, studentů a expertů na vzdělávání ze 104 zemí na celém světě, kde se podle průzkumu Corinthu tato pomůcka používá.

Více o společnosti Corinth:

Corinth je vydavatel špičkového e-learningového obsahu, nastavující trendy ve vývoji pokročilých publikačních technologií. Česká firma se zastoupením v kalifornském Silicon Valley patří mezi hlavní partnery Microsoftu a Dellu ve vzdělávání. V roce 2013 a 2014 se dostala mezi finalisty soutěže Microsoft Partner of the Year Awards. Její hlavní produkt, digitální výuková pomůcka Corinth Classroom, propojuje integraci do MS Office, 3D vizualizaci, augmentovanou realitu a 3D tisk. Pomůcka je používána ve více jak 100 zemích světa na šesti kontinentech a je výsledkem spolupráce s učiteli, studenty, experty na vzdělávání a špičkovými univerzitami, mezi nimi kalifornský Stanford nebo Karlova univerzita. Vedle řady globálních aktivit nedávno Corinth spustil v Lotyšsku celonárodní pilot zaměřený na ICT ve výuce. Projekt koordinovala vláda společně s tamní největší telekomunikační firmou a Microsoftem. Corinth k projektu přizval i českého výrobce 3D tiskáren Be3D.

http://www.corinth.cz/

Pro podrobnější popis našich aktivit na Bettu navštivte blog společnosti:
http://www.corinth.cz/blog

Prohlédněte si video Microsoftu z veletrhu Bett s vítěznou firmou zSpace a Corinthem:
http://youtu.be/stxYcZJLpDo

Podívejte se na ukázku produktu Corinth Classroom Lite:
http://youtu.be/Nsq-oVh-GH0

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.