Přečtěte si: Škola zavedla písmo Comenia Script. Rodiče zvažují žaloby

pátek 26. prosince 2014 ·

Děti dokážou rozluštit jen tiskací písmo, nepřečtou proto dopisy od babiček či starších sourozenců, stěžují si rodiče.


Z článku Veroniky Rodriguez v Aktuálně.cz vybíráme:

"Třídní učitelka má pro výuku příslušnou certifikaci a bude mít ve škole k dispozici nezbytné vyučovací pomůcky včetně výukového softwaru, který ministerstvo školství v loňském roce zakoupilo," odpověděl na dopis rodičů Mlsna. Podle mluvčí úřadu Kláry Bílé do pomůcek ministerstvo investovalo 9031 korun.

Později ale přece jen couvlo. Přislíbilo rodičům dohled nad tím, že se děti s klasickým písmem nakonec alespoň seznámí.

To ale některým rodičům nestačí. Dál požadují jeho plnohodnotnou výuku. Část rodičů proto zvažuje dokonce žalobu. Další podali stížnost k ombudsmance. "Podnět jsme skutečně dostali a budeme se jím zabývat," potvrdila Iva Hrazdílková z kanceláře veřejného ochránce práv. Podle Petra Poláka, který v její kanceláři vede oddělení rovného zacházení, totiž mohlo dojít k diskriminaci podle školského zákona.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2014 v 12:35  

no.. ti rodiče mohly by už taky trochu zas naučit se přemýšlet , a jít do předu. Už teď skoro vůbec nikdo nepotřebuje psát ručně, ve škole učí se to asi jen s tradici, a taky že ne vše děti mají počítače, jen takový způsob urovnat. Kdyby se spíš prospělo nejít na to cestou urovnáni děti, a najít cestu jak dát individuální učení ve ve skupině různě inteligentní nadaných děti. To není zase velký problém, až ne pro té lidé, co žiji pořád tím včerejškem, a tím, že s jich dob sníh byl určitě bělejší. IMHO :)

Simona CARCY řekl(a)...
26. prosince 2014 v 14:19  

Predchozi prispevek byl zrejme porizen automatizovanym prekladem pres Google, jinak si nedokazu vysvetlit autorem uzite formulace

Jan Hučín řekl(a)...
26. prosince 2014 v 18:30  

Ad Simona CARCY: Také mohl být pisatel cizinec žijící v ČR, podobně se v sms vyjadřuje například ruská maminka spolužačky mé dcery. Není někdy lehké přesně pochopit, ale má angličtina také není dokonalá.

Nicka Pytlik řekl(a)...
26. prosince 2014 v 23:53  

Všechny ty kancelářské věci neučím majkrosoftím ofisu, ale na líbru.
Kdy asi tak má očekávat žaloby?

Nicka Pytlik řekl(a)...
26. prosince 2014 v 23:53  

...mám...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.