Pavlína Malinská: Five-minute film festival

pondělí 8. prosince 2014 ·

Informace o zajímavé expertce Edutopia Amy Erin Borovoy, která se specializuje na výuková videa a videotutoriály s odkazy a ukázkami.


Na internetu se každodenně setkáváme s celou řadou videí, jejichž přínos pro naše obohacení je přinejmenším diskutabilní. Na druhé straně existuje spousta autorů, kteří se právě prostřednictvím videa snaží zaujmout nejen studenty, ale všechny lidi, jež se touží dozvědět něco nového. Mezi tyto autory nezpochybnitelně patří i Amy Erin Borovoy. Jakožto dcera učitele státní školy měla už jako malá jasno v tom, že v budoucnu bude pracovat v oblasti vzdělávání. Po několika letech produkce dokumentárních televizních seriálů našla svůj pracovní domov na Edutopia.org, kde spojila lásku k produkci a ke vzdělávání. Zde pravidelně zpracovává komentáře k výukovým a studijním zdrojům - zejména videím. Celý projekt nese název Five-minute film festival. Práci Amy Erin Borovoy můžeme sledovat na jejím Youtube kanálu nebo na Twitteru, kde ji nalezneme jako @VideoAmy.

Každé video, dostupné na Edutopia.org, je opatřeno krátkým popisem, který nás stručně uvede do problematiky, kterou se bude zabývat. Jak napovídá název projektu, jednotlivá videa svou délkou nepřesahují pět minut. Tento časový limit však často vede ke zhuštění informací a jejich rychlé prezentaci, takže je žádoucí zbystřit svou pozornost. Videa obsahují především informace pro učitele o nových přístupech, které je ve výuce možné využít, či informace k prevenci sociálně patologických jevů. Dále jsou tematicky zaměřená podle daného období. Nalezneme zde např. videa pojednávající o státních svátcích, významných dnech nebo výročí slavných osobností. Bezprostředně pod videem pak najdeme odkazy na další zdroje, které se vztahují k danému tématu a mohly by nás zaujmout. Také zde nechybí krátký popis a údaj o časové náročnosti odkazovaného videa.

Celý článek na spomocnik.rvp.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.