Přečtěte si: Dvacet bodů ze sta v testu? To nám stačí, rozhodli ředitelé gymnázií

pondělí 15. prosince 2014 ·

Dostat se na střední školu bude příští rok snazší. Pardubický kraj už nebude organizovat vlastní přijímací zkoušky a školy se zapojí do experimentu s celostátními testy. Hranice, která oddělí úspěšné žáky od neúspěšných, je ale u gymnázií extrémně nízká, u jiných škol ani není.

Z článku Davida Půlpána v iDNES.cz vybíráme:

Díky dohodě ale všechna gymnázia mají takřka jistotu, že naplní své třídy a budou mít dost peněz. Zároveň platí, že na ta nejžádanější bude stejně těžké se dostat jako v minulosti. Škola si pochopitelně i na základě testů vybere ty nejlepší žáky.

Náměstkyně hejtmana Jana Pernicová zodpovědná za školství ale s dohodou gymnázií nesouhlasí. „Dvacet procent je podle mne směšné číslo. Je zatím samozřejmě boj o žáky,“ uvedla.

Ještě loni pro gymnázia v Pardubickém kraji platila relativně tvrdá kritéria, slabší žáky vzít nesměla, i když měla volná místa. I ostatní střední školy musely odmítat studenty, kteří v testech nedosáhli počet bodů požadovaný pro daný typ studia. To nyní odpadne.

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
15. prosince 2014 v 22:19  

Omyl paní Pernicová, náročnost přijímacích zkoušet nebude nižší, jen ta hranice je níž než ty pověstné kolty u pasu. Vždyť pod 30 % je z každé písemky z matematiky na ZŠ koule.27281

Nicka Pytlik řekl(a)...
15. prosince 2014 v 23:00  

...musely odmítat studenty, kteří v testech nedosáhli počet bodů požadovaný pro daný typ studia. To nyní odpadne.

A já si myslel, že to ještě ani nenastalo.
Povědomí o podstatě desítkové poziční číselné soustavy a jeho zevšeobecnění umožní převést desítkové číslo do dvojkové podoby tak čtyřem žákům z šestnácti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.