11. 12.: EduFórum - devatenácté setkání v Praze

pondělí 8. prosince 2014 ·

Další setkání Sítě osobností pro inovace ve vzdělávání se uskuteční ve čtvrtek 11. prosince od 19 hodin v Impact Hubu Praha (Drtinova 10, Praha 5).

Můžete se těšit na následující prezentace:

Jan Straka: Nadace Depositum Bonum
Nadace Depositum Bonum podporuje českou společnost v oblasti vědy, výzkumu, vývoje a vzdělávání v přírodovědných a technických oborech tak, aby byla možnost prohlubovat a rozšiřovat schopnosti, znalosti, vědomosti a zkušenosti nadaných a pracovitých lidí. Nadace se ve svých projektech zaměřuje zejména na podporu a rozvoj učitelů. Vlajkový projekt "Elixír do škol" se věnuje výuce fyziky na základních školách. Nadace také podporuje matematiku prof. Hejného a soutěž Eurorébus.

Martin Kozel: Výsledky projektu Elixír do škol
Cílem projektu je podpořit stávající a budoucí učitele fyziky formou sdílení zkušeností a párové výuky. První rok projektu ukázal, že výuka fyziky na základních školách může být akční a zajímavá, plná pokusů a přemýšlení. Budou představeny závěry z evaluace projektu i individuální postřehy jednotlivých účastníků. K dispozici bude závěrečná zpráva Elixíru do škol.

Blanka Zemanová: Metodika pro analýzu změn v postojích žáků
Cílem projektu "Kvalita, nebo kvantita?" je vytvořit metodiku na zjišťování postojů žáků. Záměrem prezentace je představit metodiku i to, jak funguje na českých základních a středních školách.

Karel Hulec: Virtuální realita ve vzdělávání
Studenti se nejlépe vzdělávají osobní zkušeností. Máme dlouhodobou vizi i levný způsob pro okamžité zapojení virtuální reality do výuky. Společně můžeme udělat studium zajímavější a efektivnější.

Helena Kurzweilová, Luba Kokešová a Jarmila Klimešová: Přátelská škola
Projekt Přátelská škola pomáhá najít učitelům cestu k pohodové atmosféře ve školách. Je zamýšlen jako prevence stresu a šikany. Opírá se o znalosti v Čechách dosud málo známého konceptu Nenásilné komunikace. V zahraničí jsou s ním velice pozitivní zkušenosti. Proto je prvním krokem projektu workshop s Marianne Göthlin ze Švédska, která má s tímto přístupem mnohaleté zkušenosti.

Přihlaste se prosím na setkání na události na Facebooku nebo na srazy.info.

Agenda:

19.00 Úvodní slovo
19.20 Představení se navzájem
19.40 Prezentace projektů
20.30 Networking

Představení projektů proběhne opět systémem 5/5/5: pět projektů, pět minut na prezentaci a pět na diskusi.

Jádrem akce je ale jako vždy především networking.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.