8.-14. 12.: Hodina kódu - připojte se k největší vzdělávací události v historii!

pondělí 24. listopadu 2014 ·

Hodina kódu je celosvětová akce, které se zúčastní desítky milionů žáků a studentů z více než 180 zemí světa. Kdokoliv může zorganizovat událost Hodinu kódu. Jsou k dispozici jednohodinové výukové programy. Nejsou požadované předchozí zkušenosti. Věk 4 až 104.


Kdykoli v období Týdnu výuky informatiky (Computer Science Education Week), od 8. do 14. prosince, zorganizujte akci Hodina kódu, aby jste všem ukázali, že každý se může naučit základy a bavit se u toho!

Podívejte se na dosud nahlášené akce v České republice! Sledujte #HourOfCode!



Jaká je Hodina kódu?

Hodina kódu je jedna hodina Úvodu do informatiky s cílem odstranit záhady kódu a ukázat, že kdokoliv se může naučit základům. Podívejte se na výukové programy a dávejte pozor na nově přicházející výukové programy akce Hodina kódu 2014.

Zkuste loňské tutoriály

Kdy začne akce Hodina kódu?

Kdokoliv může uspořádat Hodina kódu kdykoliv, ale cílem kampaně je, aby Hodinu kódu proběhla  8.-14. prosince 2014 na oslavu Týdnu výuky informatiky (Computer Science Education Week). Hodinu kódu můžete udělat kdykoliv v průběhu tohoto týdne (a pokud nemůžete, tak v týdnu před nebo po).

Proč informatika?

Každý student by měl mít možnost se učit informatiku. Pomáhá to podporovat dovednost, logiku a tvořivost při řešení problémů. Hned na začátku studenti získají základy pro úspěch v jakékoliv profesní dráze 21.století. Více ve statistikách na Code.org.

Kdo je v pozadí za událostí Hodina kódu?

Událost Hodina kódu organizuje Code.org, veřejná nezisková organizace (US § 501 c3), která se věnuje zvyšování podílu zájmu o informatiku ve společnosti, zvyšování účasti žen a nedostatečně zastoupených menšin. Je k dispozici ve více školách. Bezprecedentní koalice partnerů se též spojila k podpoře akce Hodina kódu — včetně Microsoftu, Applu, Amazonu, Boys and Girls Clubs of America a College Board.

Potřebuji počítač pro každého účastníka?

Ne. Máme výukové programy pro Hodina kódu, které pracují na PC, smartfonech, tabletech a některé nevyžadují počítač vůbec! Můžete se připojit kdekoliv jste, s tím co máte.

Zde je několik možností:
  • Práce ve dvojicích. Výzkumy ukazují, že studenti se učí nejlépe programováním ve dvojicích, sdílením počítače, pracují-li společně. Povzbuzujte své studenty v práci ve dvojicích.
  • Používejte projektor. Pokud máte projektor a monitor počítače připojeném na Webu, celá skupina si může udělat společně událost Hodina kódu. Sledujte společně video části, střídejte se v řešení hádanek nebo odpovědí na otázky.
  • Bez připojení. Nabízíme i kurzy, které nevyžadují počítač.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.