Přihlašte se do 10. ročníku Měsíce filmu na školách

úterý 2. září 2014 ·

Právě bylo spuštěno přihlašování do 10. ročníku Měsíce filmu na školách. Již po desáté proběhnou v listopadu na stovkách škol projekce filmů k tématu moderních československých dějin a besedy s pamětníky. V rámci jubilejního ročníku, věnovaného 25. výročí sametové revoluce, přichází projekt také s novou formou zapojení do projektu.


Novinkou letošního ročníku je projekt Naše revoluce. Zapojte se touto formou a vypátrejte se svými žáky příběh revoluce ve vašem městě. Příběh pak sdílejte pomocí mapové aplikace.

Pomocí filmů a následných besed s pamětníky nacistického a komunistického bezpráví chce projekt seznámit mladé lidi s naší nedávnou historií a s těmi, kteří na vlastní kůži poznali, jak snadno člověk svobodu ztratí a jak těžce ji pak získává zpátky.

Využijte tedy jedinečnou možnost se s nimi v rámci Měsíce filmu na školách setkat. „Určitě je lepší setkat se s někým na živo. Vidíte, jak se mu střídají v obličeji emoce, a poznáte, jaké to bylo. Je to mnohem lepší než z učebnice,“ říká studentka ZŠ Litomyšl Anna Zahálková.

Pokud se do projektu zapojíte, zdarma získáte: dokumentární film 1989: Z deníku Ivany A., knihu Komunismu navzdory a plakátovou výstavu Sliby versus realita.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.