Kam zařadíš, hlavičko, slovo, slůvko, slovíčko?

pátek 29. srpna 2014 ·

Slova významem nadřazená, podřazená a souřadná; souznačná, mnohoznačná a protikladná; slova citově zabarvená

Zábavná cvičebnice volně navazuje na úspěšné publikace Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtiněSmělá pěnkava zběsile pěla bělostnému měsíci. Cvičení v ní obsažená jsou vhodná pro práci žáků 1. stupně ZŠ ve škole i doma, lze je doporučit také k prázdninovému opakování.


Děti knihou provázejí dva spolužáci: Tereza a Tomáš. Na svých cestách a při slovních přestřelkách narážejí na řešení úkolů souvisejících s látkou, kterou probírají v hodinách českého jazyka. Společně se učí rozlišovat slova významem nadřazená, podřazená a souřadná, zamyslí se nad slovy souznačnými, mnohoznačnými a jednoznačnými a připomenou si slova citově zabarvená. Děti si však společně s Terezou a Tomášem procvičí také jiné důležité schopnosti a dovednosti, mezi něž patří: rozšiřování slovní zásoby a tříbení jazykového citu.


Různé typy cvičení jsou zpestřeny veselými ilustracemi. Za každým probraným tématem následuje klíč ke správnému řešení. V závěru děti navštíví velkou zahradní slavnost a při okukování laskomin a narozeninových dárků se zamyslí nad všemi tématy, která postupně v knize procvičovaly.

V knize najdete:
  • hravá cvičení zaměřená na:
  • slova významem nadřazená, podřazená a souřadná
  • slova souznačná, mnohoznačná a protikladná
  • slova citově zabarvená
  • klíč k řešení
  • a mnoho veselých ilustrací
Doporučená cena 169 Kč. Knihu s 15% slevou zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.  

Ukázky stran: 




0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.