Přečtěte si: Lidovci: Omezení státních dotací na církevní školy by znamenalo likvidaci kvalitního vzdělání

pondělí 14. července 2014 ·

O část státních dotací mohou přijít soukromé a církevní školy. S touto myšlenkou přišel ministr školství Marcel Chládek z ČSSD a podpořil ho v tom i premiér Bohuslav Sobotka. Konkrétně by rádi připravili tyto školy o zhruba 400 milionů korun, které dostávají na provozní náklady. Ministr Chládek v případě církevních škol řekl, že by svůj provoz mohly platit z církevních restitucí. Plán se ale nezamlouvá lidovcům. Spor by si obě strany mohly vyříkat už dnes na jednání koaliční rady.


Z článku Heleny Šulcové a Michaely Vydrové v Rozhlas.cz vybíráme:

„Není normální, aby soukromé školy, které vybírají školné, dostávaly stejné dotace na provoz jako veřejné školy. Často sídlí v budovách, které patří církvi. My stále hledáme na státem zřizované školy nové a nové prostředky a přitom máme téměř podobná pravidla pro soukromé školy,“ říká poslankyně za ČSSD Vlasta Bohdalová.

1 komentářů:

Ferda44 řekl(a)...
15. července 2014 v 17:29  

Pokud by se opravdu podařilo omezit financování církevních škol na úroveň (výší i formou) škol privátních, tak bych snad Chládkovi za podobný počin i zatleskal.
Rozhodně by to neznamenalo likvidaci kvalitního vzdělání. A pokud si někdo přeje blbnou svým dětem hlavu bláboly o bohu, tak ať si připlatí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.