Přečtěte si: Výroční zpráva o stavu vzdělávání v USA

čtvrtek 12. června 2014 ·

Americké Národní středisko pro statistiku ve vzdělávání zveřejnilo svou nejnovější výroční zprávu o stavu vzdělávání v USA „The Condition of Education 2014”. Zpráva přináší data ze všech stupňů vzdělávacího systému od zapojení dětí do předškolní výchovy po získané vysokoškolské diplomy a šance na zaměstnání včetně finančního ohodnocení.

Některá ze zjištění relevantních pro oblast terciárního vzdělávání jsou následující:
  1. Míra dosaženého vzdělání je v USA vyšší než průměr OECD (34 % populace 24–29letých s ukončeným nejméně bakalářským stupněm), ale narůstá rozdíl v podílu bílých a afroamerických studentů s bakalářským titulem (20 %) i rozdíl v podílu bílých a hispánských studentů (25 %).
  2. Příjem absolventů je stále nižší než příjem v roce 2002, ženy mají příjem nižší v průměru o 15 %. 
  3. Finanční podpora státu institucím terciárního vzdělávání nadále klesá, veřejné čtyřleté vysoké školy však získávají 40 % zdrojů ze státních prostředků. 
  4. Polovina všech přednášejících pracuje jen na částečný úvazek – před 20 lety to bylo 35 %, průměrné platy rostly do roku 2009 a od té doby klesají, 60 % profesorů s plným úvazkem jsou bílí muži. 
  5. Náklady na studium rostou nejrychleji ve veřejných školách – o 69 % za posledních 10 let, studium v soukromých institucích je nicméně v průměru dvakrát dražší. 
  6. Narůstá výška dluhu za studium i počet studentů, kteří nejsou schopni splácet. 
  7. 59 % studentů dokončí studium v průběhu šesti let, ve výběrových čtyřletých školách dostuduje nejdéle do šesti let 86 % studentů, studium v průběhu šesti let dokončí větší procento žen než mužů. 

Zdroj: Chronicle.com

Výběr ze zpráv, novinek a zajímavostí ve vzdělávání provedlo výzkumné oddělení společnosti Scio.

1 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
13. června 2014 v 6:50  

My je doženeme.

http://budejovice.idnes.cz/za-trest-pro-zaky-kvuli-videu-muze-pykat-i-reditelka-f9q-/budejovice-zpravy.aspx?c=A140612_2073055_budejovice-zpravy_mbe

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.