Veřejná konzultace na téma regulace profesí

úterý 1. dubna 2014 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravilo ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu veřejnou konzultaci „Regulace profesí – nezbytnost či překážka?“.

Konzultace je cílena na zaměstnavatele, živnostníky a podnikatele obecně, kteří jsou ve své činnosti limitování legislativními požadavky regulujícími přístup k jednotlivým profesím či vyhrazeným činnostem a jejich výkon. Cílem konzultace je identifikovat nedůvodné či nepřiměřené regulatorní požadavky a načrtnout možnosti efektivnější a zároveň méně omezující regulace, která by vedla ke snížení administrativní zátěže, pružnějšímu trhu práce a vyšší konkurenceschopnosti a zároveň zaručovala vysoký standard ochrany veřejných zájmů, jako jsou zdraví, bezpečnost a ochrana spotřebitele.

Veřejná konzultace probíhá od dubna do 15. června 2014, dotazník naleznete zde. „Názory a podněty ze strany dotčené veřejnosti budou zohledněny při dalším postupu České republiky při zjednodušení právní úpravy a odstraňování nepřiměřených požadavků na jednotlivé profese,“ uvedl Petr Mlsna, náměstek ministra pro legislativu a strategie (MŠMT). Vladimír Bärtl, náměstek ministra pro zahraniční obchod a Evropskou unii (MPO), k tomu dodává: „Naším záměrem je posílit konkurenceschopnost České republiky odstraněním nepřiměřených překážek podnikání a zvýšením flexibility trhu práce. V tomto úsilí je pro nás názor těch, jichž se regulace přímo dotýká, samozřejmě klíčový.“

Vyhodnocení podnikatelských názorů, postojů, rad a doporučení bude zveřejněno na webových stránkách obou rezortů.

Dotazník

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.