Chládek: Ochrana pedagogických pracovníků? Není na co čekat!

pátek 11. dubna 2014 ·

Média přinesla informace o napadení vychovatele tyčí ve Výchovném ústavu Boletice. Jak bylo MŠMT dnes potvrzeno ředitelem zařízení, tato informace se nezakládá na pravdě. Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek však i přesto okamžitě pověřil ředitelku odboru dalšího vzdělávání a institucionální výchovy, aby na místě zjistila skutečný stav a původ informací.

„Jsem samozřejmě rád, že k napadení nedošlo. Nicméně není na co čekat. Pevně věřím, že mí kolegové – politici jsou si vážnosti situace vědomi a podpoří mé návrhy směrem k vyšší právní ochraně učitelů a dalších pedagogických pracovníků. Je ale samozřejmě nutné posílit i prevenci,“ říká Marcel Chládek.

V příštím týdnu, konkrétně v pondělí 14. dubna, navštíví ministr Chládek VÚ Králíky, kde před několika dny chovanec napadl vychovatele šroubovákem. 17. dubna se pak ministr sejde se zástupci všech výchovných ústavů v České republice a představí jim návrhy legislativních změn, které povedou k vyšší právní ochraně pedagogických pracovníků. Při jejich vytváření se legislativci z MŠMT inspirují i v zahraničí.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
11. dubna 2014 v 19:02  

návrhy směrem k vyšší právní ochraně učitelů

A co křivá obvinění a šíření pomluv ze strany žáků nebo jejich rodičů?
Člověka to sice nezabije, ale život zkomplokovat může nad ůnosnou mez.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.