24. 4.: Kulatý stůl SKAV a EDUin: Podporuje stravování v našich školách zdravý životní styl dětí?

pátek 18. dubna 2014 ·

Kulatý stůl SKAV a EDUin se koná ve čtvrtek 24. dubna 2014 od 10 do 12,30 v Langhans - Centrum Člověka v tísni, Vodičkova 37, Praha 1, na téma Podporuje stravování v našich školách zdravý životní styl dětí?

Cílem kulatého stolu je hledat odpovědi na otázky:

  • Jak odpovídá nabídka potravin a nápojů ve škole požadavkům na zdravý životní styl?
  • Podporují současné předpisy a spotřební koš zdravou výživu ve školních jídelnách?
  • Proč část rodičů požaduje méně cukru, mouky, masa a mléka?
  • Jak ovlivňuje stravování chování našich dětí?
  • Je realita stravování v souladu se vzdělávacím programem školy?
  • Jsou školní jídelny součástí vzdělávacího systému?

Pozvaní panelisté:

  • Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Společnost pro výživu
  • Ing. Alena Fűrstová, Česká školní inspekce
  • Nikola Křístek, program Zdravá abeceda, AISIS
  • Mgr. Margit Slimáková, Ph.D., Skutečně zdravá škola
  • Zástupce MŠMT

Moderuje:

  • Mgr. Petr Daniš, SKAV, Sdružení TEREZA

1 komentářů:

Pavel Juřena řekl(a)...
28. dubna 2014 v 13:12  

Margit Slimáková je další z řady lidí, kteří mi leží v žaludku. Pomuni-li její fašistické vystupování proti očkování a GMO, musím se zastavit u jedné věci a to u jejího studia v zahraničí.

Na svých webových stránkách, facebooku a kdo ví kde ještě se chvástá svým titulem Ph.D. Ten vzbuzuje u lidí dojem, že Margitka ví o čem mluví. Tzn. čím víc titulů, tím víc adidas(peněz). Po krátké exkurzi na internetu jsem zjistil a nejen já, že naše milá a oblíbená Margitka "vystudovala" Clayton College of Natural Health. Na tom by nebylo nic špatného, ale je tam jedno velké ALE. Škola Clayton College of Natural Health není v USA ani kdekoli jinde akreditovaná. Kdo neví co je akreditace, může si to zjistit např. na Wikipedii nebo použít Google vyhledávání.

...Clayton College of Natural Health never held educational accreditation from any agency recognized by the U.S. Department of Education or the Council for Higher Education Accreditation.[3] Several state education agencies specifically list Clayton as unaccredited, among them Oregon, Texas, and Maine.[4] Degrees issued by Clayton may not be acceptable to some employers or institutions, and use of degree titles granted by Clayton may be restricted or illegal in some jurisdictions.[4][5] ...

Další krásné informace o škole se dají přečíst i zde a řeknu vám, že jsem valil bulvy.

http://www.quackwatch.org/04ConsumerEducation/Nonrecorg/clayton.html

Margitka Slimáková vědomě a neoprávněně užívá titul Ph.D., čímž porušuje zákon a dopouští se přestupku, který je oceněn tří tisícovou pokutou.

Ptám se, má takovýto člověk právo kecat do života ostatním a tvářit se jako odborník na výživu, aniž jím není? Jak k tomu příjdou lidé, kteří poctivě vystudovali akreditované školy? Není jednodušší si titul koupit než se učit na zkoušky?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.