Startuje soutěž pro učitele škol zapojených do Programu podpory digitalizace škol zaměřená na práci s digitálním vzdělávacím obsahem

pondělí 3. března 2014 ·

Program podpory digitalizace škol, na kterém se podílí Konto BARIÉRY a společnost EDULOGY, vyhlašuje soutěž o nejaktivnější učitele portálu eKabinet.cz zaměřenou na práci s digitálním vzdělávacím obsahem ve vyučovacím procesu. Hlavními cenami jsou notebooky a tablety, dále se soutěží o wellness víkend, herní konzole a digitální fotoaparáty. Soutěž probíhá od 1. března do 30. dubna 2014.


„Pro Konto BARIÉRY je oblast vzdělávání jednou z těch hodně důležitých, což dokládá i náš program Stipendium Bariéry. Aktivity pro školy v rámci Programu podpory digitalizace škol tedy vnímáme jako potřebnou cestu ke zvyšování úrovně českého školství. Školy se v současnosti zaměřují především na technické vybavení, ale často nemají k dispozici kvalitní digitální vzdělávací obsah, který jim umožní tuto techniku naplno využívat. Jsem přesvědčena, že soutěž pro učitele je způsobem, jak poukázat na vysoký přínos digitálních materiálů, a to jak při přípravě na vyučovací hodiny, tak při samotné výuce,“ říká Božena Jirků, ředitelka Nadace Charty 77 – Konto BARIÉRY.

„Portál eKabinet.cz představuje nový standard digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. Jsou zpracovány ve formě ucelených lekcí, animací, videí, interaktivních cvičení, 3D modelů, obrázků a dalších materiálů. Učitelé je mohou využívat samostatně nebo pomocí nástrojů portálu, které umožňují vytvářet přípravy na vyučovací hodiny a tvorbu zadání a domácích úloh pro žáky,“ říká Richard Valenta, ředitel společnosti EDULOGY.

Soutěž o nejaktivnější učitele portálu eKabinet.cz probíhá od 1. 3. do 30. 4. 2014 ve dvou kategoriích – „Základní a střední školy“ a „Mateřské školy“. V každé kategorii bude oceněno 5 učitelů, kteří na portálu eKabinet.cz vytvoří největší počet prezentací na vyučovací hodiny a domácích úloh pro žáky. Hlavními cenami jsou notebooky a tablety, dalšími pak wellness víkend, herní konzole a digitální fotoaparáty. Pro účast v soutěži je potřebné se zaregistrovat prostřednictvím online registračního formuláře na www.ekabinet.cz/soutez-registrace. Další informace o soutěži jsou k dispozici na webové stránce www.ekabinet.cz/soutez.

Více o portálu eKabinet.cz

eKabinet.cz je vzdělávací portál, který obsahuje více než 40 000 digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. Jsou na něm k dispozici materiály z matematiky, fyziky, chemie, biologie, přírodopisu, přírodovědy, anglického jazyka a předškolního vzdělávání. Tvoří je multimediálně zpracovaný obsah ve formě videí, animací, simulací, 3D modelů, fotografií, obrázků, interaktivních cvičení a doplňkové materiály. Vzdělávací materiály jsou k dispozici online, rozdělené podle předmětů a úrovní. Na jejich přípravě pro školy se podílí tým expertů z řad pedagogických a akademických pracovníků. Portál eKabinet.cz má přehlednou navigaci a vyhledávání materiálů podle klíčových slov a kategorií.

Provozovatelem portálu je česká společnost EDULOGY, která působí v oblasti elektronického vzdělávání. Věnuje se tvorbě digitálního vzdělávacího obsahu a e-learningových technologií pro mateřské, základní a střední školy, instituce, společnosti a širokou veřejnost. Produkty a technologie společnosti jsou zaměřené na podporu celoživotního vzdělávacího procesu. EDULOGY dlouhodobě spolupracuje s renomovanými tuzemskými a mezinárodními partnery, což jí umožňuje neustálé zkvalitňování svých produktů a poskytovaných služeb. EDULOGY se společně s Kontem BARIÉRY podílí na realizaci Programu podpory digitalizace škol, jehož hlavním cílem je digitalizace škol a jejich dlouhodobá podpora ze strany soukromého sektoru a neziskových organizací. V současné době jsou do něj zapojeny tisíce pedagogů z mateřských, základních a středních škol z celé České republiky.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.