S něčím takovým se nelze smířit!!!

pátek 7. března 2014 ·

Dostala se nám do rukou publikace s názvem „Cvičebnice pro předškoláky“ určena pro naše děti od 5 let věku. Konceptu a realizace této publikace se ujala firma Medienprojekte, Mnichov – Německo. Publikace by měla u předškolních dětí zprostředkovat základní vědomosti z vlastivědy a zeměpisu. Takto je to publikováno na zadní straně této cvičebnice.


Všimněte si slova VLASTIVĚDY. Při listováním cvičebnicí narazíte na popis světových stran,rozdělení polokoulí, popis jednotlivých světadílů a obecné informace některých států, především tedy z EU, s jejich vlajkami a symboly. Co nás ovšem překvapilo je fakt, že o České republice obsahuje publikace jen velmi málo informací a to pouze ve vztahu sousedství Německa a Rakouska. Nelíbí se nám, proč takovéto publikace, které vedou naše děti k nauce o Vlastivědě neobsahují ani základní informace o naší vlasti a jak je vůbec možné,že ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy dopustí,aby tyto „cvičebnice“ u nás vycházely. Dále jsme odpůrci toho,aby takovéto důježité publikace,určené pro naše děti vytvářela jakákoliv zahraniční společnost,zejména německá.My také nepublikujeme pro německé děti podobné „cvičebnice“,německá vláda by na něco podobného jistě nepřistoupila.

Žádáme tedy okamžité stažení těchto „cvičebnic“ z oběhu a omluvu od firmy Medienprojekte.

Za Svaz bojovníků za svobodu OV Hradec Králové

Luboš Groh
předseda

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
7. března 2014 v 15:13  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Eva Adamová řekl(a)...
7. března 2014 v 15:28  

Teda fakt! Mne taky doslova uráží, že si kdosi dovolí se v učebnici ptát českých dětí, která řeka protékající Německem pramení v Česku!! Jak si to může někdo vůbec, zvláště pokud je Němec, dovolit!!

Všechny čarodějnice učitelky, které si dovolili v MŠ s dětmi učebnici za ty čtyři roky, co je na trhu, používat, bych upálila. Hlavně však nesmíme tu hranici zapomenout zapálit českými sirkami nebo skončíme na hranici i my.

Jan řekl(a)...
7. března 2014 v 16:13  

Na ja, richtig. Psat o naší Vaterland njegde v München oder Berlin je ganz unglaublich. Aber in andere Seite mi mušeme taky schreiben über Deutschland. Proš ne? To budou ty Kinder v Nemesko cucet, jak mi snáme nemeská dejiny, ržeky, chory und Personen.
Wiedersehen

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.