Přečtěte si: Maturita s Terezou: dvacet knih za čtyři dny?!

neděle 16. února 2014 ·

Když začal na Facebooku fungovat profil Udělám maturitu, objevily se diskuse, kdo ho provozuje a kolik to stojí. Málokdo věděl, že profil založil CERMAT a svěřil ho do rukou firmě Honeypot, stejně jako profily Hodnotím maturitu a Maturita z češtiny.


Z článku Josefa Zemka na AsCestinaru.cz vybíráme:

Dosavadním největším pokleskem profilu je odkaz na text 20 knih k maturitě za 4 dny z 20. 1. 2014. Tento článek je zavádějící, dává návod k „obcházení“ četby k maturitě a nevaruje maturanty před riziky tohoto počínání – četbu literárního díla nemůže nahradit jiná podoba díla (zvuková, filmová, divadelní, komiksová) zejména proto, že v těchto „verzích“ jsou časté textové změny; někdy se pak takto mění i vyznění části literárního díla nebo díla celého. Vzhledem k tomu, že tento odkaz vložila na profil CERMATu správkyně obsahu profilu, nezbývá mi jako členu ASČ nic jiného než se proti takovému počínání ohradit. CERMAT by měl zvážit, zda volba správkyně obsahu profilu byla adekvátní.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.