Je vyhlášena výtvarná a literární soutěž "Čtěte se slonem Bobem"

pondělí 24. února 2014 ·

Cílem soutěže je podpora čtenářské gramotnosti. Soutěže se mohou zúčastnit školy, školní knihovny, dětská oddělení knihoven, dětské domovy a zařízení Fondu ohrožených dětí Klokánek.

Výtvarná část soutěže je určena dětem z MŠ a 1. stupně ZŠ. Úkolem je namalovat libovolnou výtvarnou technikou obrázek mamuta, slona či slůňat, a to na základě přečtené knížky s touto tematikou.

Zadáním literární části je napsat povídku, básničku, úvahu či komiks na téma „Zvíře, o kterém bych si rád přečetl“. Povídku je možné doplnit vlastní ilustrací. Literární část soutěže je určena pro děti do 15 let (6. – 9. třída ZŠ a 1. - 4. třída víceletých gymnázií, mohou se však zapojit i děti mladší).

Výherce bude vybírat odborná komise sestavená pro každou oblast soutěže zvlášť.

Slavnostní vyhlášení a předání věcných cen vítězům se uskuteční 27. května 2014 v prostorách Pedagogické knihovny J. A. Komenského v Mikulandské 5, 116 74 Praha 1.

Na základě hlasování na webových stránkách www.npmk.cz bude ve výtvarné části udělena také Cena čtenářské veřejnosti.

Uzávěrka soutěže je 15. 4. 2014.

Více informací naleznete na www.npmk.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.