Co se připravuje v Projektu K2 v roce 2014

pondělí 3. února 2014 ·

Šedesátiletá historie trvání Národního institutu dětí a mládeže MŠMT se uzavřela 31. prosince 2013. Většinu jeho aktivit, včetně projektové činnosti, se však podařilo zachovat a od 1. ledna tohoto roku pokračují a rozvíjejí se pod hlavičkou Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV).


Po sloučení obou organizací převzal Národní institut pro další vzdělávání garanci za realizaci národního projektu K2 – kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání. Jeho cílem je podpořit kvalitu organizací pro zájmové a neformální vzdělávání a konkurenceschopnost jeho účastníků. Aktivity projektu K2 směřují do oblasti nestátních neziskových organizací pracujících s dětmi a mládeží a školských zařízení pro zájmové vzdělávání.

Pro spolupracovníky projektu K2 a zájemce o jeho výstupy to především znamená, že i letos poběží všechny jeho aktivity bez jakéhokoliv omezení. Stejně tak se s ním budou setkávat na internetových stránkách, na pracovních setkáních, konferencích i v konkrétních publikačních výstupech.

A co v tomto roce garanti jednotlivých klíčových aktivit plánují?

KA 01 Aplikace nástrojů řízení kvality v neformálním vzdělávání

Probíhá pilotáž on-line systému pro řízení kvality v organizacích poskytujících zájmové a neformální vzdělávání OLINA. Připravuje se další výběr organizací k zavedení nástrojů kvality pro pilotáž on-line systému OLINA (http://olina.ka2.cz). V rámci pilotáže se uskuteční:
  • Školení konzultantů k zavádění kvality
  • Tři pracovní workshopy na téma hodnocení hlavního procesu Výchova a vzdělávání v zájmovém a neformálním vzdělávání
  • Konzultace k zavádění kvality; Odborné konzultace
  • Vzdělávání prostřednictvím e-learningu
  • Úprava nástrojů, příručky, vzdělávacích programů, metodik
Na základě poznatků získaných z realizované pilotáže dojde ke konci roku 2014 k dílčím úpravám uživatelského prostředí on-line systému OLINA.

KA 02 Metodická podpora uznávání neformálního vzdělávání
  • Veřejná zakázka „Realizace vzdělávacího programu II“
  • Dva kulaté stoly k uznávání neformálního vzdělávání pro vzdělavatele, zaměstnavatele a personalisty
  • Příprava vzdělávacího programu v modulu Plánování osobnostního rozvoje
  • Osvěta Osobního kompetenčního portfolia (http://okp.ka2.cz) a výzvy k připojení se k Memorandu o podpoře uznávání výsledků neformálního vzdělávání při práci s dětmi a mládeží
  • Metodiky ke čtyřem vzdělávacím programům
V rámci studia pedagogiky i letos pokračují vzdělávací kurzy pro pedagogy volného času, kteří vykonávají dílčí přímou pedagogickou činnost.

Zájemci o vzdělávací kurzy, které probíhají v rámci jednotlivých klíčových aktivit projektu K2, se mohou přihlašovat prostřednictvím Vzdělávacího modulu (http://vm.ka2.cz).

Pokud se chcete aktivně zapojit do projektu K2, podrobnější informace naleznete na www.ka2.cz .

Vlasta Kohoutová, NIDV, Projekt K2


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.