Intel přináší inovace do oblasti interaktivního vzdělávání

pondělí 27. ledna 2014 ·

Intel představil novou generaci tabletu Intel® Education Tablet a referenční design počítače Intel® classmate PC. Obě zařízení jsou určena pro školy. Cílem je zaujmout studenty a poskytnout nové nástroje učitelům. Tablet i PC jsou vybaveny Intel® Education Software, balíkem e-learningových nástrojů včetně aplikace Kno* pro lepší práci s obsahem, a dále aplikacemi, které umožňují provádět pokusy, analýzu dat nebo podporuji kreativitu s kreslícími nástroji. Nová odolná zařízení jsou vybavena též lupou a připojitelnou termální sondou.


Společnost Intel v rámci veletrhu Bett 2014 představila inovativní referenční zařízení pro interaktivní vzdělávání. Nový Intel® Education Tablet a Intel® classmate PC jsou součástí Intel® Education Solutions, což je nabídka zahrnující zařízení, software, obsah, služby i profesionální vývojová řešení, jež společně přispívají k transformaci výuky a lepším výsledkům studentů.

Tablet i PC respektují potřeby studentů, jsou odolné, takže přežijí i pád ze stolu (z výšky 70 cm), odolají také vodě i prachu a díky tomu je lze používat v jakémkoli prostředí. Intel Education Tablet používá systém Android* 4.2 a do jeho výbavy patří i gumová madla po stranách, díky čemuž se žákům v malých dlaních lépe drží, vypínač je odolný proti nechtěnému stisknutí a stylus připomíná skutečné pero. Desetipalcový tablet pohání dvoujádrový procesor Intel® Atom™ Z2520, je vybaven přední i zadní kamerou, k dispozici je volitelná podpora pro 3G a baterie na jedno dobití vydrží až 12 hodin2, takže bohatě vystačí na celý den výuky.

Procesor Intel Atom Z2520 dosahuje rychlostí 1,2 GHz a podporuje technologii Intel® Hyper-Threading3, kdy mohou běžet simultánně různá aplikační vlákna, což dále zvyšuje efektivitu jednotlivých jader procesoru. Integrovaná platforma rovněž zahrnuje engine Intel® Graphics Media Accelerator s grafickým jádrem podporujícím bohaté 3D vizuály, realistické hry a hardwarově akcelerované kódování a dekódování 1080p videa při rychlostí 30 snímků za sekundu. To vše jsou funkce, které najdou uplatnění v moderní třídě 21. století.
Desetipalcový Intel classmate PC je postaven na procesoru Intel® Celeron® N2806 a dodáván se systémem Windows* 8.1. Verze pro Windows* 7 a Linux*, postavené na procesoru Intel® Celeron® N2805, budou uvedeny později v průběhu roku. Počítač je možné zakoupit s dotykovým displejem a je vybaven otočnou kamerou.

Prvním produktem postaveným na základě tohoto referenčního designu je HP* Classmate Notebook PC. Na trhu by se měl objevit ještě tento měsíc v Americe, Evropě, Africe a na Blízkém východě, v průběhu jara se očekává uvedení na tichomořský a asijský trh.

Nová zařízení Intel Education Tablet a classmate PC disponují i funkcemi jako je přídavná lupa nebo tepelná sonda, již lze připojit k audio jacku. Tyto funkce umožňují studentům prohlížet mikroskopické i makroskopické snímky a analyzovat data z okolí, díky čemuž mohou lépe rozvíjet svůj zájem o vědu prakticky všude, nejen v laboratoři.

Intel Education Solutions do učeben

Nový Intel Education Tablet a classmate PC jsou výkonné učební pomůcky, které jsou součástí holistického projektu Intel Education Solutions, jenž zahrnuje širokou škálu zařízení od tabletů přes laptopy až po počítače typu „2 v 1“ a také software, obsah, služby nebo profesionální vývojová řešení pro učitele, kteří tak mohou své studenty zaujmout a inspirovat k lepším výsledkům. Balík Intel Education Software obsahuje aplikace, které podporují zvídavost studentů napříč osnovami a podporují hlubší interakci s obsahem. Jednou z takových aplikací je například Kno* (nyní součást Intel Education), jež studentům i učitelům nabízí přístup ke knihovně digitálního obsahu o více než 225 000 naučných titulech. Osvědčená řešení společnosti Intel v oblasti výuky již pomáhají zlepšovat výuku více než deseti milionům učitelů a stovkám milionů studentů po celém světě.

O společnosti Intel

Ve stále globálnější ekonomice si společnost Intel uvědomuje, že zvídavost, kritické myšlení a kvalitní vzdělání jsou nezbytné pro přípravu budoucí pracovní síly tak, aby se dokázala vypořádat s požadavky 21. století. Proto společnost Intel spolupracuje s vládními úřady, nevládními organizacemi a dalšími aktéry na podporu vzdělání a rozvoje individuálních schopností pro celoživotní úspěch. Intel se přímo podílí na vývoji řešení pro vzdělání i programů, stejně jako na podporování role technologie a lepšího přístupu k ní. Programy vyvíjené společností Intel vycházejí z potřeb konkrétních komunit, nicméně sjednocuje je téma rozvinutí individuálního potenciálu prostřednictvím nabídky schopností a příležitostí k úspěchu.

www.intel.com/education

Společnost Intel (NASDAQ:INTC) je světovým lídrem v oblasti inovací informačních technologií. Navrhuje a vytváří nezbytné technologie, které tvoří základ výpočetní techniky po celém světě. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a http://blogs.intel.com.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.