Přečtěte si: Ze slovenského slabikáře zmizí pasáž o rozvodu. Rozhodl o tom ministr školství

neděle 29. prosince 2013 ·

Na Slovensku končí spor o pasáž v jednom slabikáři. Obsahuje zmínku o rozvodu. Ministr školství Dušan Čaplovič rozhodl, že nakladatelství, které slabikář vydalo, musí pasáž o rozvodu nahradit jiným textem.


Z článku Pavlíny Nečáskové v Rozhlas.cz vybíráme:

Text o rozvodu se mnoha rodičům i církevním představitelům nelíbil a na jejich stranu se přiklonil i ministr školství Čaplovič. Řekl sice, že slabikář před vydáním posoudilo devět lektorů, ale že podle něj by se děti neměly tak záhy setkávat s problémy dospělých.

Text o rozvodu nicméně není jediná věc, která některým lidem vadí. V rozhovoru pro tiskovou kancelář slovenské biskupské konference o tom mluvil Ján Horecký ze Sdružení katolických škol. „Je tam hodně článků s negativním kontextem, příběhy nejsou uzavřené, často vyvolávají nepokoj a určitou frustraci,“ doplnil Horecký.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.