Průvodce moderním světem pro dědečka a babičku

úterý 19. listopadu 2013 ·

Počítače, internet, moderní technika. Nebezpečí, nástrahy a šmejdi. Pomáhající organizace a užitečné kontakty.

Kniha je určena starším lidem, kteří aktivně neužívají internet. V dnešní době se s takovou variantou (občan bez připojení na internet) už totiž téměř nepočítá. Denně slýcháme spousty výrazů spojených s internetem či jinými moderními vymoženostmi. Ve škole jsme se o nich ale rozhodně neučili, a protože jich velice rychle přibývá, člověk často vlastně ani neví, o co se jedná. Encyklopedie nepomůže. Řešením je internet – tam je z této oblasti k nalezení informací více než dostatek.


Pomoci by měl tento „průvodce světem roku 2013“. Nejedná se však o žádnou technickou příručku! Jde o knihu o životě. A ten je dnes, ať se nám to líbí nebo ne, s počítači neodmyslitelně spojen. V prvních dvou kapitolách je cílem postihnout ty nejpoužívanější termíny z oblasti jednak internetu, ale i moderních technologií a vysvětlit je jednoduše, jazykem srozumitelným člověku, který u počítače nikdy neseděl, aby až je příště uslyší, byl takzvaně „v obraze“.


A nejsou to jen „počítač a mobil“, s čím si starší generace mnohokrát neví rady. Druhá část knihy je věnována nástrahám dnešní doby. Různí podvodníčci totiž často spoléhají na neznalost a důvěřivost seniorů, a plní si tak úspěšně své bezedné kapsy. Není proto od věci být alespoň na nejčastější  „okrádací triky“ připraven a tím jim předcházet. 

V závěru naleznete několik užitečných kontaktů, ke kterým se bez internetu dostanete jen těžko, a přece je k nezaplacení o nich vědět. 

Jak již bylo řečeno, tato „příručka“ je o životě, je pro život a je ze života. Je psána pro lidi offline o životě online, je psána z dobré vůle, aby zabránila zlým úmyslům.

Ukázky stran: 






Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.