Pavlína Hublová: Google Play pro vzdělávání

středa 20. listopadu 2013 ·

Pokud jste majitelem tabletu/mobilu na platformě Android a máte bližší vztah ke vzdělávání (máte dítko školoupovinné, učíte a podobně), pak by vás mohlo potěšit, že obchod Google Play připravuje samostatnou sekci "for education".


Tato sekce bude nabízet tříděné nástroje podle předmětů a podle vhodného věkového zařazení. Bude tak mnohem snadnější najít např. aplikaci k procvičení počítání v oboru do 20 - postačí hledat v sekci Matematika Grade 1.

Stejně jako klasické Google Play bude nabízet jak aplikace pro Android, tak i videa, knihy a hardware, vše bude ale přizpůsobeno pro školství. [1]
Už nyní si můžeme stáhnout dokument ve formátu PDF, který nabízí výběr osvědčených aplikací pro učitele (zaměřené na plánování výuky a management) i pro žáky a studenty. Prohlédnout dokument můžete níže, ale aby byly odkazy u aplikací, je třeba dokument stáhnout a otevřít v programu pro zobrazování PDF souborů.



Zdroje a odkazy:

[1] Houška, P. . Google Play for Education – chytré vzdělávání snadněji. 2013. Web. [18 Nov 2013] http://www.androidmarket.cz/ruzne/google-play-for-education-chytre-vzdelavani-snadneji/ .

Kharbach, Med. Google Play for Education Is Now Live ~ Educational Technology and Mobile Learning. Educatorstechnology.com, 2012. Web. [18 Nov 2013]. http://www.educatorstechnology.com/2013/11/google-play-for-education-is-now-live.html.

Převzato z autorčina blogu PEPOUŠův nápadník

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.