Přečtěte si: Pražští starostové chtějí peníze na nové školy

pátek 29. listopadu 2013 ·

Pražští starostové kritizují rozpočet města pro příští rok. Ze schválené částky 45 miliard korun půjde na školství pro městské části jen necelých 400 milionů. A to je podle nich málo. Hlavně okrajové čtvrti metropole totiž nutně potřebují nové školy.

Z článku joj v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Zatímco pro magistrátní radní jsou prioritou rozpočtu na rok 2014 stavby, jako je tunel Blanka, starosty okrajových částí trápí školství. Nevědí totiž, kam příští rok umístí předškoláky a školáky. Čtvrti se rozrůstají, škol je však málo a na nových obyvatelích radnice nezbohatnou. Jejich rozpočty jsou zcela závislé na hlavním městě. "Praha je obec, Praha má stavět školy. Pakliže je stavět nebude, dostane se do problému se zákonem," má jasno starosta MČ Praha-Kbely Pavel Žďárský (ODS) a ředitel ZŠ Kbely Tomáš Hušek doplnil: "Ten problém nastane už příští rok, kdy předpokládáme, že budou čtyři první třidy. Školy nám nestačí prostorově ani kapacitou."

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
29. listopadu 2013 v 10:56  

Postavit nové školy, které budou za cca 15 let ptrázdné? V centru Prahy je několik škol, které se potýkají s nedostatkem žáků, a došlo zde i ke zrušení několika škol. Možná by stačilo jen trochu zauvažovat, domluvit se, přeorganizovat a smířit se s tím, že děti budou dojíždět. Ostatně jinde po republice i v centru Prahy je dojíždění dětí běžná záležitost.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.