Technologie pro dobrou věc aneb Microsoft pomáhá

středa 30. října 2013 ·

12 000 začínajících podnikatelů v Microsoft inovačních centrech, 500 start-upů v programu BizSpark či 14 000 učitelů proškolených na využití technologií ve výuce.


Microsoft Česká republika dlouhodobě působí v oblasti společenské odpovědnosti a prostřednictvím svých technologií podporuje ty, kteří pomoc potřebují. Při příležitosti umístění Microsoftu mezi deseti nejodpovědnějšími velkými firmami v soutěži Top odpovědná firma 2013 a získání 4. místa v kategorii Firma a škola s programem YouthSpark bychom vám rádi představili klíčové projekty v oblasti CSR a největší úspěchy. Všechny jsou popsány v nové Zprávě o společenské odpovědnosti, ty nejvýznamnější pak níže.

„Odpovědnost vůči zemi, v níž Microsoft působí, byla vždy součástí strategie společnosti. V praxi to znamená podporu oblastí, které jsou klíčové pro konkurenceschopnost ČR a v nichž může naše zapojení mít významný dopad,” říká Lenka Čábelová, CSR manažerka Microsoft v ČR.

V rámci CSR aktivit se Microsoft soustředí zejména na modernizaci školství a rozvoj technologických dovedností dětí a mládeže. Dlouhodobě podporuje inovace a posiluje konkurenceschopnost malých a středních podniků, usnadňuje fungování neziskových organizací a napomáhá zlepšit zaměstnatelnost lidí s postižením nebo jinou bariérou.

YouthSpark: Modernizace školství a podpora podnikání

Microsoft přispívá k digitalizaci výuky a k počítačové gramotnosti dětí a mládeže, aby v globální konkurenci lépe uspěli jako studenti, zaměstnanci či podnikatelé.

  • V rámci iniciativy „Vzděláváme pro budoucnost“ Microsoft napomáhá digitalizovat výuku na českých školách.
  • Přes 14 000 učitelů a 60 000 studentů prošlo školením na využití technologií ve výuce i v praxi.
  • 900 000 studentů a učitelů VŠ a SŠ v ČR má možnost zdarma využívat cloudové řešení Office 365.
  • Do mezinárodní studentské soutěže Imagine Cup se za 11 let trvání zapojilo 5000 českých studentů – někteří z nich na soutěžních projektech postavili vlastní podnikání (GINA Software, JoyMind, Celebrio).
  • Do programu BizSpark, který umožňuje bezplatné využití vývojářského software, se zapojilo přes 500 start-upů. Polovina z nich dnes funguje jako aktivní firmy.
  • 12 000 osob využilo programy dvou Microsoft inovačních center (Brno, Hradec Králové), které umožňují přístup ke vzdělávání, k nejnovějším technologiím a technologickému zázemí.

Software za hubičku pro neziskové organizace

  • Přístup k nejnovějším technologiím za nulové či minimální náklady poskytuje Microsoft také neziskovým organizacím a veřejným knihovnám. Prostřednictvím partnerského programu TechSoup Microsoft podpořil od roku 2010 více než 900 subjektů, kterým byl poskytnut software v celkové tržní hodnotě převyšující 80 milionů Kč.
  • Od září 2013 mohou neziskové organizace využít možnosti bezplatného využívání cloudového řešení Office 365.
  • Od roku 1996 věnoval Microsoft více než 84 milionů Kč Nadaci Charty 77. Díky tomu se mohlo více než 15 000 osob ZTP/P lépe uplatnit na trhu práce.

Odpovědnost vůči zaměstnancům


  • Zaměstnanci Microsoftu mohou strávit až 3 pracovní dny dobrovolnictvím.
  • V rámci podpory diversity se Microsoft snaží o motivaci žen k práci v IT odvětví. Ty nyní tvoří 30 % zaměstnanců Microsoftu, a to i v nejvyšším managementu.
  • Do projektu Opening Windows (platforma pro manažerky ke sdílení zkušeností, setkávání a spolupráci) se zapojilo již 600 žen a patří tak k největším svého druhu v České republice.

Ocenění

Významný dopad jmenovaných aktivit dokládají i tato ocenění:

  • Top odpovědná firma 2013 (finalista v hlavní kategorii a 4. místo v kategorii Firma a škola)
  • TOP zaměstnavatel v oboru IT za roky 2012/2013 (2. místo v anketě České studentské unie)
  • Nejlepší zaměstnavatel 2012 (3. místo ve studii Best employers ČR, Hewitt Associates)
  • Czech TOP 100 - 2. místo v kategorii IT v žebříčku nejobdivovanějších firem 2013
  • Partnerský program roku 2012 (3. místo v soutěži ChannelWorld Award)

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.