Tomáš Feřtek, Zdeněk Slejška: Jak Česko mluvilo o vzdělávání?

pondělí 17. června 2013 ·

Prezentace Tomáše Feřtka a Zdeňka Slejšky z EDUin na závěrečné konferenci Česko mluví o vzdělávání, která se konala v pátek 14. června 2013 v Centru současného umění DOX.






9 komentářů:

krtek řekl(a)...
17. června 2013 v 13:24  

Světe, div se. Hora porodila myš. Cílem školství je socializace, tedy vžití se do společnosti. Takže problémem je, jaká společnost vlastně bude. Nebyla by tedy na místě spíše diskuse, jakou společnost chceme?

Anonymní řekl(a)...
17. června 2013 v 19:14  

Neumím vyjádřit slovy svůj údiv, nad úžasným objevením "socializace". Stačí si uvědomit, že většina klíčových kompetencí stojí na sociálních dovednostech a bez nich je téměř nepoužitelná, a sociální dovednosti jsou dovednostmi jen tehdy, když je možné jimu zkvalitňovat lůdský život. Pouhá asertivita a rétorika k tomu nestačí. Pak díky alespoň za to, že ta detektivka přivedla k pozornosti také státní úředníky. Smutné je už jen to, že jsme se jimi nechali dosud manažovat, bez toho, že by sami měli reálnou, sjednocenou představu, co je to kompetence a kam to školství má dojít. Diky Bohu, že to alespoň už není tajemstvím.

Anonymní řekl(a)...
17. června 2013 v 21:02  

Celá debata šla do ztracena. Na školství bude čas až půl roku před volbami před volbami. A tak to jde pořád dokola. Školství je soustavnou prioritou, tedy jednou za čtyři roky půl roku.

Anonymní řekl(a)...
17. června 2013 v 22:28  

To je stejný Feřtek, co se obul do Daniela Landy? Tak to Pánbůh s námi.

Anonymní řekl(a)...
18. června 2013 v 9:21  

Cíle vzdělávání - podle konference:

- člověk morální a odpovědný
- člověk chápající
- člověk vnímající
- praktický analytik
- zdatný komunikátor

A teď mi řekněte, jestli se vůbec počítá s tím, že by taky někdo pracoval? Každý, dbalý nových cílů, bude chtít po škole jen sedět za stolem a jsa morální a odpovědný, celý den ch(r)ápat, vnímat, analyzovat, komunikovat. No kdo mě bude v důchodu živit, to sakra fakt nevím.

Anonymní řekl(a)...
18. června 2013 v 22:02  

Třeba takový Nečas - to je, panečku, skvělý komunikátor :-). Páni ředitelé a zřizovatelé, už se na vás brousí nůž. Jste na řadě :-)

Anonymní řekl(a)...
18. června 2013 v 23:50  

To svinstvo uz prolezlo do vsech pater spolecnosti.
Z ktere zakazky za statni penize dnes nejdou provize do kapsicek tech, kteri o zadavani zakazek rozhoduji?
Mozna se zacina neco menit a organi cinni v trestnim rizeni se zacnou postupne rozhlizet i po parkovistich uradu a skol, aby si srovnali v hlave, co vsechno se da v pomerne kratke dobe poridit za urednicky nebo reditelsky plat.
Mozna se uz nekde zacina delat do gati.
Sedych

Anonymní řekl(a)...
18. června 2013 v 23:55  

Pane Sedych, ale tady jste pod článkem o tom, jak s eduiny mluvíme o vzdělávání. Nebo že by i tady šlo o ty zpropadené prachy? No, ona taková socializace může znamenat leccos, to je fakt.

Anonymní řekl(a)...
19. června 2013 v 0:15  

Vsechno souvisi se vsim.
Ptejme se, co vsechno je nebo muze byt zabami na prameni vzdelanosti. Na te debate v doxu se pry mluvilo i o tom, ze reditel skoly ma spis vest pedagogicky sbor, a ne jen se zabyvat svym kseftiky.
Sedych

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.