Každý uživatel Google Apps pro vzdělávání bude mít celkem 30GB úložiště pro použití ve službách Gmail, Disk a Fotky Google+!

středa 5. června 2013 ·

28. května 2013 přechází Google na nový, jednodušší způsob přidělování úložiště, které bude společné pro Gmail a Disk. Nahradí tak stávající oddělená úložiště – 25 GB pro Gmail a 5 GB pro Disk – jedinou 30GB kvótou, která bude zahrnovat Gmail, Disk a Fotky Google+.

Pokud by uživatelé potřebovali více než 30 GB, mohou zakoupit další úložiště pro Disk obvyklým způsobem. Tato vyšší kapacita bude opět společná pro všechny uvedené služby.

Očekává se, že v doménách zapojených do programu rychlého vydání se tato aktualizace bude zavádět od 28. května 2013 a v ostatních doménách zapojených do programu plánovaného vydání pak od 11. června 2013.

Co to pro uživatele znamená?


Každý uživatel bude mít celkem 30GB úložiště pro použití ve službách Gmail, Disk a Fotky Google+.
Uživatelé, kteří za starých podmínek vyžadovali větší úložiště, jej již možná nebudou potřebovat. Například uživatel Gmailu s pouhými 3 GB dat v podobě e-mailů bude moci uložit až 27 GB souborů na Disku, aniž by si musel pořizovat licenci pro další úložiště.
Schránky Gmailu již nejsou omezeny na 25 GB. Každý uživatel nyní může uložit až 16 TB pošty, pokud si zakoupí další licence úložiště.
A stejně jako dosud by si uživatelé, kteří se přibližují ke kvótě svého úložiště, měli zakoupit další úložiště, aby mohli i nadále obvyklým způsobem používat služby Disk a Gmail.
Stejně tak se ani nyní nebudou do kvóty úložiště počítat soubory vytvořené v dokumentech, tabulkách a prezentacích a ani fotky na Google+ s delší stranou menší než 2048 pixelů.
Další informace najdete v častých dotazech a centru nápovědy. Máte-li nějaké dotazy nebo potřebujete-li pomoc, neváhejte kontaktovat podporu Google Apps (kontaktní informace naleznete na kartě Podpora v administrátorské konzoli). 

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. června 2013 v 10:01  

No a.

Anonymní řekl(a)...
6. června 2013 v 9:45  

Úkol školy je mj. výchova k zodpovědnosti.
Učit žáka využívat kontroverzní služby společnosti, která zneužívá svého dominantního postavení, je přinejmenším NEZODPOVĚDNÉ jak k žáku, tak i k svému okolí nebo k sobě samému.
Firma Google, eufemisticky řečeno, vysává duševní vlastnictví každého, kdo použije jejich služeb:
(Smluvní podmínky společnosti Google - Naposledy upraveno: 1. března 2012)
zdroj:
https://www.google.co.uk/intl/cs/policies/terms/regional.html

"... Pokud nahrajete nebo jinak odešlete obsah do našich služeb, poskytujete společnosti Google (a subjektům, se kterými společnost Google spolupracuje) celosvětově platnou licenci k užití, hostování, uchovávání, reprodukování, upravení, vytvoření odvozených děl ..."

Janek Wagner řekl(a)...
6. června 2013 v 10:07  

Důležitou kompetencí je i čtení s pochopením textu. Vytrháváním jednotlivých vět dětem opravdu nepomůžete. Dále tam totiž je "Práva, která touto licencí udělujete jsou užita za účelem provozování, propagace a vylepšování stávajících služeb a vývoj nových služeb." Ono totiž toto právní ošetření je nutné například pro využití služby sdílení a kolaborativní úpravy dokumentů.

Anonymní řekl(a)...
6. června 2013 v 13:49  

9:45
Doufam, ze jedete vyhradne na Linuxu, a nenechate sve decko praovat na Windows.

Anonymní řekl(a)...
6. června 2013 v 17:51  

Mohl byste zde pane Wagnere vysvětlit, jak Google vylepší své stávající služby tím, že si přivlastňuje obsahy všech e-mailu a dokumentů, které uživatelé jeho služeb vytvořili, že vytváří časové řady, že ví, jaká videa sledujete, jaké stránky stánky navštěvujete, komu voláte a kde se právě nacházíte, atd. atd. a že to vše poskytuje třetím stranám.

Anonymní řekl(a)...
6. června 2013 v 17:56  

Domnívám se, že z právního hlediska je podstatná část věty:
"Pokud nahrajete nebo jinak odešlete obsah do našich služeb, poskytujete společnosti Google (a subjektům, se kterými společnost Google spolupracuje) celosvětově platnou licenci k užití ..."

To ostatní je jen omáčka a zastírací manévr!

Např.:
"... za účelem jeho lepšího fungování ..."
Prodám-li patent získaný filtrováním cizích dokumentů a zisk pak investuji do své vlastní firmy, zcela naplním tuto FRÁZI!!

P.S.
Rád si přečtu jiný, erudovaný, právní výklad.

Datel řekl(a)...
7. června 2013 v 16:58  

Vážený pane Wagnere, mám vás za inteligentního člověka, ale opravdu si myslíte, že Google je takový lidumil?Je to obyčejný špicl stejně jako např.Facebook,...

Janek Wagner řekl(a)...
7. června 2013 v 22:30  

Milý Datle, už jste se zbavil mobilního telefonu či pevné telefonní linky? Copak si myslíte, že telefonní operátoři nezvládnou přepis hlasu? Kdo by jim věřil! Chodíte s maskou po ulicích, aby vás kamery nebyly schopny identifikovat? Zbavil jste se platebních karet? Banky jsou taky schopné všeho...

Anonymní řekl(a)...
8. června 2013 v 8:24  

Milý Wagnere, doufám, že to co činíte, děláte z pouhé nevědomosti.
Protože kdyby ne, jste minimálně na hraně §91 a §92 Trestního zákkona.
§92 odst. 2 (Rozvracení republiky), kde kvalifikovaná skutková podstata je dána mj. tehdy, je-li způsobena škoda velkého rozsahu či závažné ohrožení mezinárodního postavení České republiky.
A tím se můžete dopouštět trestného činu Vlastizrady (§91). Cituji: "Občan České republiky, který ve spojení s cizí mocí nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky ..."
Tzn.
Ne jen nezodpovědnost, jak je napsáno výše!

Datel řekl(a)...
10. června 2013 v 13:33  

Vážený pane Wagnere, nezbavil.Myslel jsem, že nemusím vypisovat všechno.Proto tam bylo těch pár teček.Jinak úplně blbej Datel nejsem.Mějte se.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.