Reklamní slogany a příběhy stojící za jejich vznikem

středa 24. dubna 2013 ·

Víte, jaké příběhy se skrývají za vznikem nejznámějších sloganů?

Reklamní slogany jsou krátká slovní spojení, která zdůrazňují klíčové vlastnosti produktů, služeb nebo značek. Jejich tvůrci je navrhují tak, abychom si je snadno zapamatovali a vybavili si je ve spojení s danou značkou. Důležitost dobrého sloganu v rámci marketingové strategie si firmy dobře uvědomují a jejich tvorbě věnují obrovské úsilí.

Některé slogany jsou starší než mnoho z nás, například „A diamond is forever“ (Diamant je navždy) z roku 1947 nebo „Because I’m worth it“(Protože já za to stojím) z roku 1973. Některé se určitě také brzy stanou legendou, jako třeba „J’adore Dior“ (Miluji Dior) z roku 1999. A některé nejnovější musí teprve prokázat svou hodnotu.
V knize Reklamní slogany naleznete přibližně 2500 pozoruhodných sloganů – většinou dobré příklady reklamního řemesla, ale také některé zajímavé nezdary.

Které slogany jsou známé po celém světě?
Které slogany se staly naprostými propadáky?
Jaké příběhy se skrývají za vznikem některých nejznámějších sloganů?
Jaké reklamní kampaně provázejí slogany – a jsou vůbec potřeba?
Jak by měl vypadat úspěšný slogan?

Vše se dozvíte v knize Reklamní slogany.

Ukázky stran:





Vydalo BizBooks, doporučená cena 399 Kč

Knihu s 25% slevou zakoupíte do 30. 4. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.