Přečtěte si: Liberalizace školství přinesla chaos

pondělí 18. března 2013 ·

V sobotu se uskutečnil v Praze celostátní aktiv pedagogických pracovníků, pořádaný u příležitosti oslav Dne učitelů. Akci pořádala Sekce pro školství odborného zázemí ÚV KSČM.


Z článku rad v HalóNoviny.cz vybíráme:

Poté vystoupil s projevem předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, který popřál učitelům pevné nervy při jejich práci. »Je pravda, že jsme již dvacet dva let svědky rozpadu školských systémů, liberalizace tohoto systému vedla spíše k chaosu než k funkčnímu systému,« uvedl Filip s tím, že i pravicové sdělovací prostředky musely uznat, že úroveň vzdělanosti českých žáků a studentů se zhoršila.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. března 2013 v 13:35  

Kvalita rizeni systemu neni levicova nebo pravicova.
Skolsky system je rizen bud hlupaky nebo pitomci.
Sedych

obyčejná učitelka řekl(a)...
18. března 2013 v 16:38  

Ano, za vlády komunistů vládl velmi jasný řád, ve všem, i ve škole. Jenom jsem se díky němu nedověděla spoustu věcí. Například jméno Julius Zeyer zaznělo pouze s konspiračním nádechem a Fučík se stal někým jiným... O dějepisu raději nemluvě. Ne, díky!
Pro úplnost - pořádek je pro blbce, inteligent zvládne i chaos. (Chaos se nerovná anarchii! http://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_chaosu)

Anonymní řekl(a)...
18. března 2013 v 18:58  

"se díky němu nedověděla spoustu věcí"

´Pančelko, proč do nás furt hustíte tolik věcí, dyk nám z toho praskne hlava.´ Někomu holt vyhovuje spousta věcí, někomu spíše ne. Ty opravdu důležité by si měl každý umět najít sám, když to jinak nejde. Tak to bývalo a tak to je dosud.

A tak je to i s pravdami. Že nejsou Beatles jen chuligáni, jak psali kdysi v novinách, to stejně vyšlo najevo, neboť lež má krátké nohy.

Anonymní řekl(a)...
18. března 2013 v 20:06  

Chaos se nerovná anarchii! Současná vláda národního rozkrádání však již dávno dospěla k závěru, že "malý stát" je ideální a ideální je i to, že se každý občan postará sám o sebe. Je opravdu vidět, že naše vláda pečlivě studovala anarchismus konce 19. a počátku 20. století, zejména spisy Bakunina.

krtek řekl(a)...
19. března 2013 v 7:08  

Nechci paušalizovat, ale:
1) jak jsem zjistil dotazem po okolí, učili jsme se spíše o Zeyerovi než Fučíkovi
2) o Dva tisíce slov jsem v dějepise slyšel, dokonce nám paní profesorka nabídla text k přečtení v kabinetu - rok 1988, až zpětně mi došlo, že s tím mohla mít problémy, tenkrát jsem to bral jako normální.

obyčejná učitelka řekl(a)...
23. března 2013 v 21:19  

To bude, pane Krtku, asi tím, že jste mladší než já. Na gymnázium jsem nastupovala v roce 1976.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.