Výzva: Zjistěte, jak se dá učit jinak! J. Morgan Puett a Radikální pedagogika v DOXu

čtvrtek 7. února 2013 ·

V rámci spolupráce během kampaně Česko mluví o vzdělávání si dovolujeme upozornit na návštěvu americké umělkyně J. MORGAN PUETT, která v DOXu – Centru současného umění představí svůj projekt Radikální pedagogika: CELOVÝUKA. Na setkání zve odborníky v oblasti pedagogiky i zástupce organizací.

Centrum současného umění DOX má čest přivítat poprvé v České republice umělkyni J. MORGAN PUETT, jejíž projekt Radikální pedagogika: CELOVÝUKA vzbudil ohlasy na výstavě Kartografie naděje: Příběhy sociální změny.

Pro český pobyt umělkyně připravila sérii uzavřených setkání s odborníky v oblasti pedagogiky i zástupci zajímavých organizací a okruhů skupin, jež se intenzivně zabývají vývojem nových trendů v pedagogice a možnostmi a budoucími formami vzdělávání v 21. století.

J. Morgan Puett bude pobývat v Praze od 4. 2 do 17. 2. 2013. Po dobu její přítomnosti je možné se připojit k některým ze setkání, jež organizuje sama umělkyně.

V případě Vašeho zájmu o účast na těchto rozhovorech kontaktujte elektronickou zprávou Centrum současného umění DOX na adrese: trubacova@dox.cz

O projektu:

Radikální pedagogika: CELOVÝUKA představuje mě a mého syna, Graye Rabbita Diona Puetta (narozeného v roce 2000), který spolupracuje a spoluvytváří sérii kočovných cest vzdělávajících skrze zkušenost – pomocí zkoumání, psaní, konverzování a pořádání workshopů s přáteli z celého světa. Troufale jsem vyjmula Rabbita z amerického středoškolského vzdělávacího systému a vydali jsme se na cestu zvídavosti. Toto neobvyklé dobrodružství je vlastně studiem toho, jak se učit jinak a jak vyrůst v 21. století bez omezení předem daných institucionálních školních osnov.

J. Morgan Puett

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.