Přečtěte si: Zachránce českého sportu, nebo jen nešťastný exministr školství? Josef Dobeš odpovídal čtenářům Reflexu

čtvrtek 6. prosince 2012 ·

Coby ministr školství si Josef Dobeš veřejnost nezískal, nyní se angažuje v nové iniciativě Hnutí pro sport. Podpořil návrh státního rozpočtu, ale netají se tím, že za to pro sportovce bude z veřejných peněz chtít 800 milionů korun. Jde Dobešovi opravdu o záchranu českého sportu, nebo jen získává politické body pro svou budoucí kariéru?


Z online rozhovoru s exministrem Josefem Dobešem v Reflex.cz vybíráme:

Kolik let jsme pracoval?

Hezký den, děkuji za otázku kterou začínám, protože mi přijde přirozené tímto začít. Do roku 1989 jsem pracoval manuálně, bylo to dáno tím, že jsem 2 roky studoval na teologické fakultě a nesehnal proto lepší práci než povolání závozníka a řidiče. Po listopadu 89 jsem vystudoval psychologii na Masarykově univerzitě v Brně. Od té doby jsem 25 let pracoval jako psycholog v oblastech práce s rodinou a dětmi, s lidmi v těžké životní krizi a v posledním období jsem se zaměřil na psychologii práce, zejména personalistiku, výběr zaměstnanců a motivační systémy. Přeji hezký den, v úctě Josef Dobeš

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. prosince 2012 v 13:54  

Pro JAKOU budoucí kariéru? :))) Žádná totiž nebude.

Anonymní řekl(a)...
6. prosince 2012 v 14:08  

Náhodou myšlenka věnovat se sportu není až tak zcestná. Pan exministr prospěje aktivně svému zdraví, to je chvályhodné. Za druhé - jako psycholog pochopil, že pohyb je dnes jediná cesta, jak z mladých odvést přebytkovou energii, tak aby neničili a nedemolovali. Fyzická práce jim totiž nevoní, tak co zbývá - sport. Kéž by. Tam by se snad i ta inkluze mohla dařit, když na to přijde.

Pytlik Blaha řekl(a)...
6. prosince 2012 v 14:12  

Uvítal bych, kdyby se po sloučení ministerstev školství, kultury a vnitra vytvořilo samostatné ministerstvo sportu.

Anonymní řekl(a)...
6. prosince 2012 v 21:29  

Pan exministr by udelal nejlépe, kdyby došel k psychologovi...
zjistil jak snadno se dají přerozdělovat peníze určené sportu a chce je odklánět pro sebe...
Parazitovat na sportovcích, o to mu jde... kdo by ho volil, musí být blázen...

Anonymní řekl(a)...
7. prosince 2012 v 7:00  

Vskutku. Dobeš rozbil ve školství naprosto vše. Škody které napáchal se budou napravovat několik desetiletí. Tento pán neudělal pro školství nic pozitivního. Jde o handl Nečas - Dobeš ohledně hlasování v poslanecké sněmovně.

Anonymní řekl(a)...
7. prosince 2012 v 9:18  

"Po listopadu 89 jsem vystudoval psychologii... Od té doby jsem 25 let pracoval jako psycholog"

To nějak nesedí - jak mohl za 23 let stihnout vystudovat vš a pak ještě 25 let pracovat?

Anonymní řekl(a)...
7. prosince 2012 v 9:20  

Neumí ani do pěti počítat...

Anonymní řekl(a)...
7. prosince 2012 v 10:13  

Domníval jsem se, že sportovci mají rozum a že se proti tomuto parazitovi a jeho hnutí hlasitě ozvou.... Kejval je inteligentní člověk a sportu rozumí, proč něco neřekne... Bobeš rozumí jen jak se udržet u koryta. Těším se, jak trapně zase bude odůvodňovat podporu daňovému balíčku...

Anonymní řekl(a)...
7. prosince 2012 v 13:37  

Z toho Bobeše je mě fak hodně špatně od žaludku. Dělá to však s podporou premiera. Ten je zodpovědný za rozfrcání oněch 800 milionů. Tak ti dole dostanou 20 000,- hrubého a Bobeš bude zase odkloňovat miliony. Kterápak ze sekretářek opět dostane statisícové odměny?

Anonymní řekl(a)...
10. prosince 2012 v 14:30  

"Škody které napáchal se budou napravovat několik desetiletí"

Zase tak bych Dobeše nepřeceňoval. On se vyřeší sám, zbývá mu max. rok a několik měsíců. A českému školství už nic moc neublíží, jede jaksi samo samospádem. Nikoho moc nezajímá, většina společnosti žije v iluzi, že je kvalitní... A učitelé za dvacet měsíčně - to jsou ti, co se nikdy neozvou nahlas...

Pojďme s tím něco udělat.

Pytlik Blaha řekl(a)...
10. prosince 2012 v 20:55  

Pojďme s tím něco udělat.

Především je nezbytné většině společnosti vymluvit tu iluzi.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.