Přečtěte si: Čeští učitelé: "Kdo maže, ten jede"

úterý 18. září 2012 ·

Jak přežijí učitelé první školní den a nepřijdou přitom o rozum? Tajemné mazivo českého školství odhaleno. Jan Amos Tuzemský znovu zasahuje.


Z reklamního webu Božkov.cz vybíráme:

1. 9.2012 Jak to vidí Božkov

Učitelky, které přežily útoky žraloků na Jadranu, se psychicky hroutí a zoufalí profesoři biologie již jen zasněně vzpomínají na letní sexuální turistiku v jihovýchodní Asii, maskovanou za expedici studující bodavý hmyz. Ani jindy stateční tělocvikáři nedují zvesela do svých píšťalek a uchylují se k modlitbám, klečíce při tom před čerstvě podepsaným plakátem Barbory Špotákové.

První zářijový týden se na českých školách znovu naplno rozhoří souboj mezi armádou kantorů a hordami adolescentů vracejících se zpět do školních lavic po dvou měsících rádoby nevinných dětských her i prvních sexuálních zkušeností. Zatímco římské legie nebo napoleonské gardy byly udržovány v bojeschopném stavu pomocí vína, britské námořní eskadry dávkami brandy, vedoucí českých vzdělávacích ústavů spoléhají především na sílu „učitele národa“ z Božkova.

Ministr financí Kalousek, jenž sám strávil v poslanecké kantýně nejednu noc zocelováním těla i mysli, uvolnil finanční prostředky, které ve školství umožní vyplácet kantorům příspěvky na tekutého učitele národa. Jedná se o staré dobré „Rumlovné“, podle bývalého ministra vnitra Jana Rumla, který s jeho pomocí v 90. letech udržoval kázeň u policie během zavádění plné gramotnosti (již nestačilo, aby ve dvojici policistů uměl jeden číst a druhý psát, oba museli zvládat obojí).

Učitelé si tak ze školních skladů odnášejí do svých kabinetů nejen tužky a sešity, ale také tekutý proviant, který schovávají před zraky kolegů. Božkovská Pravda zjistila, že učitelské schovky jsou zapeklitější než zákruty študákovy duše. Toto jsou nejčastější skrýše podle předmětů:

Češtináři z lásky k vlasti pijí zásadně Tuzemák. Knihovna v češ­tinářském kabinetu nabízí vždy hned několik příhodných skrýší. Po titulech jako je Rudá záře nad Kladnem nebo Anna Proletářka dnes totiž sáhne málokdo.

Poznámka redakce: Moc vtipné nám to nepřipadá.

4 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
18. září 2012 v 13:37  

Moc vtipné nám to nepřipadá.

Nejde ani tak o to, jestli to je vtipné, ale spíš o to, na kolik je to výstižné.
A teď do toho ta zatrolená prohibice. Nu což. To je jako s impotencí:
musíme si najít jiného koníčka.

Anonymní řekl(a)...
19. září 2012 v 13:42  

Zdá se mi to přinejmenším hodně nevkusné a jako učitelku mne to uráží!!! Ten, kdo je autorem článku si tím léčí nějaký komplex?

Anonymní řekl(a)...
19. září 2012 v 16:25  

Mě to tedy taky naštvalo, já snad přestanu v práci chlastat! Co jiného mi teď navíc zbývá :( A navíc to o matematicích není pravda, já i kolegyně z kabinetu máme jednu společnou láhev Fernetu.

Anonymní řekl(a)...
19. září 2012 v 16:46  

Proc, mate za manzela ucitele bilogie?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.