Přečtěte si: Ministr Fiala musí jednat jako krizový manažer

úterý 19. června 2012 ·

EDUin publikoval komentář z Lidových novin, v němž Jiří Zlatuška z Masarykovy univerzity vyzývá ministra školství, aby nenechával řešení zapeklité situace okolo žádostí o přezkoumání maturitních písemek na krajích a CERMATu, a zvolil vlastní řešení, jež by celý proces urychlilo. Podle autora by měl neprodleně iniciovat proces, ve kterém správní úřad sám ze své iniciativy opravuje chyby ve svém konání, na které přišel.


Z článku Jiřího Zlatušky v Lidových novinách/EDUin.cz vybíráme:

Státní maturity jako přijímací zkoušky na vysokou školu jsou definitivně mrtvé. Revize znamenají další oddalování okamžiku, kdy jsou známy výsledky, potřebné pro stanovení pořadí přijímaných tam, kde by na jejich výsledku záleželo. Pro pozdě přijímané studenty je to nejistota s ubytováním na kolejích, nemluvě o potřebě zařizovat si během prázdnin život pro všechny případy jinak. Jen nezodpovědná vysoká škola tomu bude své budoucí studenty vystavovat. Jen bláhový si nevybere pro podání přihlášky ke studiu školu, která nediskriminační proceduru při přijímání bere vážně, a bude se hlásit na školu, kde by přijímání záviselo na dysfunkci státního zkoušení. Nejistota stran toho, co budou maturanti dělat po prázdninách, vyvolává i nemalé náklady na straně studentů samých, ale i státu.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. června 2012 v 11:48  

Popravde, taky mam pocit, ze Fiala nic nedela...

Anonymní řekl(a)...
19. června 2012 v 12:35  

Popravdě, taky mám pocit,že Zlatuška jen kecá...
A Eduini mu popřávají mediálního prostoru...

Anonymní řekl(a)...
19. června 2012 v 13:31  

No jo, Zlatuska nam ale muze byt ukradenej, Zlatuska neni ministr, to ze Fiala nic nedela je katastrofa...

Pytlik Blaha řekl(a)...
19. června 2012 v 13:41  

ze Fiala nic nedela je katastrofa

Nebyl bych možná až tak silný ve výroku.
Bez uchylování se k tvrzení, že "kdo nic nedělá, nic nezkazí", tak nějak pocitově vnímám, že by školství mohlo dostat nějaký drobný čas k určitému nadechnutí z toho plácání se v kvasu moderní doby.
Chvíli postát, porozhlédnout se, popřemýšlet ...
Ono nám toho zase až tak moc neuteče.

Anonymní řekl(a)...
19. června 2012 v 13:52  

Nechte panu ministrovi trochu času! Jednak si musí nacvičit, která kancelář je v Karmelitské vlastně jeho. Potom je nutné se zorientovat, který ksicht má na ministerstvu jaké jméno. A v neposlední řadě - zorientovat se v tom školském blázinci, který vládne na všech školách, ve školské legislativě a tak podobně, to chce přece jen trochu času.
Pan ministr je hodně introvert a těm to trvá trochu déle, než extrovertům jako byl pan Pepa Dobeš.
On je pan ministr takový ten zjevně přemýšlový typ. Než něco udělá, dvakrát si to vědecky ověří. Ale to je dobře.
Není to žádný pošuk, co napřed mluví a pak myslí. Není to psychouš, ale vědec. Vědci jsou zase praštění trochu jinak než ostatní nevědci.
On nás pan ministr ještě překvapí. To si pište!

Anonymní řekl(a)...
19. června 2012 v 18:46  

Pan ministr rozhodne neni vedec, ale urcite je dobre, ze si vsechno dukladne rozmysli. Potiz je, ze treba v oblasti evropskych fondu to je jako tovarna s ukoly, terminy a sankcemi, takze neni mozne jen tak na mesic zastavit vyrobni pas a popremyslet si. Mezitim jiz schvalil asi nevedomky spoustu tunelu v OPVK a realne za to jiz nese zodpovednost...

Protiva řekl(a)...
19. června 2012 v 19:45  

Pan Zlatuška asi spadl z jahody...

Jinak by tento bývalý zákonodárce neměl mít problém přečíst si, tuším, § 82 školského zákona, který je pro krajské úřady a Cermat při řešení žádostí o přezkoumání průběhu a výsledků ZÁVAZNÝ.

Závazný, Zlatuško! Tečka.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.