Petice proti hodnocení písemných maturitních prací z češtiny

pátek 29. června 2012 ·

Chováme naprostou nedůvěru ke způsobu hodnocení písemných maturitních prací z češtiny v roce 2012 společností Cermat. Stejně tak nesouhlasíme s tím, že odvolání studentů jsou předkládána k posouzení opět společnosti Cermat a s tím, že opravné písemné práce mají být na podzim hodnoceny touto organizací.


Vzhledem ke značným procedurálním a zejména legislativním komplikacím, provázejícím všechny pokusy o nápravu věci, musíme tímto deklarovat svůj požadavek prohlásit všechny výsledky písemných maturitních zkoušek r.2012, proti kterým bylo podáno odvolání, v nejkratší době za neplatné.

Požadavek, aby byly oznámeny za neplatné pouze ty výsledky prací, proti kterým bylo podáno odvolání, vyplývá ze skutečnosti, že plošná anulace výsledků by přinesla ještě větší komplikace především těm studentům, kteří maturitní vysvědčení již obdrželi.

Vzhledem ke značným pochybnostem o kvalitě provedených hodnocení požadujeme, aby k nedostatečnou hodnoceným výsledkům maturitní písemné práce v letošním roce buď vůbec nebylo v celkové klasifikaci přihlíženo, nebo aby jejich nové hodnocení bylo postoupeno příslušným pedagogům ze všech škol, na kterých byly práce skládány.

Tato petice je směrována k ministru školství, mládeže a tělovýchovy.

Formulář pro připojení k petici naleznete na Petice24.cz.

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 11:31  

Je zvláštní, že se o podporu této petice spíše než maturanti zasazují jejich matky a sbírají podpisy. Počet podpisů letošních maturantů rozhodně nesvědčí o nějakém masovém protestu...

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 11:49  

... že by postižená husa ?

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 11:52  

Spíš pobavený houser...

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 11:59  

Hlavně že se těmi postiženými studenty bavíte - že by pan Kostečka, nebo jiný citlivý hodnotitel ? Je mi z vás blivno

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 12:05  

Nikdo neřekl, že se baví oprávněně poškozenými studenty. Je však evidentní, že sami studenti nijak hromadně neprotestují a také to, že podpisy shánějí spíše jejich matky a stránky studentů zakládají nespokojení učitelé. To je opravdu paradoxní.

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 14:16  

Co je proboha paradoxního na tom, že jim záleží na dětech vlastních i svěřených? Studenti už si doma pilně cvičí popis stolu v holých větách, aby vám na podzim naplnili statistickou křivku. Vzdělanost je zachráněna.
Martin Gust

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 16:01  

Na naší škole napsalo správně sloh víc než 90 studentů. Nesouhlasím s peticí, vychází z mylných podkladů. Práce opravovali stejní učitelé jako vloni.

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 16:04  

Pane Guste.Studenti si doma nic necvičí. A ani necvičili, když neuspěli.Černá

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 16:49  

Proč pořád čtu ty nesmysly o statistických křivkách??? Pro pana Gusta: Pokud žák napíše práci v holých větách, bude mít celkem problém...

Simona CARCY řekl(a)...
29. června 2012 v 19:00  

Nechte studenta Gusta, ma zamotanou hlavu a nevi, ktere lobbisticke skupine by bylo vyhodnejsi sednou na lep jako prvni.

Anonymní řekl(a)...
29. června 2012 v 19:46  

...ono v životě není jen Černá a bílá- kdo se neučí a kdo se učí.
Letos i student, který nepsal v holých větách měl stejně problém!
Carcy, cancej si jak chceš, hlavně že ty víš kam se máš přilepit ty.

Anonymní řekl(a)...
2. července 2012 v 14:41  

typická neučící se čtyřkařka

http://www.maturita2012sloh.cz/prace4.html

Martin Gust

Anonymní řekl(a)...
2. července 2012 v 15:08  

Pane Gust, naprostý souhlas, a koukněte, jak by ji hodnotili práci skoro "bez chyby" :/ se pak není čemu divit, když i takové práce jsou hodnoceny takto...

Anonymní řekl(a)...
2. července 2012 v 15:09  

Resp samozvaní hodnotitellé je hodnotí takto

Anonymní řekl(a)...
2. července 2012 v 17:49  

Lze na základě dvou, nebo klidně i deseti takto podhodnocených prací (kterou práce o pověrčivosti bezesporu je) posoudit hodnocení 88.000 maturitních prací?
Věřím, že u dotyčné práce bude napraveno původní chybné hodnocení, ale pokud jsou úspěšná zatím 4 % odvolání, tak jak to asi s těmi chybně ohodnocenými slohy bude?

Anonymní řekl(a)...
2. července 2012 v 18:28  

Ta práce sej menuje "Vypravování - jak jsem se stal pověrčivý" .. tak si tu práci přečtěte... hodnotitel ji opravil dobře.

Anonymní řekl(a)...
2. července 2012 v 21:27  

Prosím Vás, jsem 30 let po maturitě, ale že vypravování musí mít bohatě dějová slovesa, rozvíjející větné členy k líčení situace, naopak holé věty, emotivní výrazy a přímou řeč až při dramatické zápletce - to si ještě ze školy pamatuju.
Tohle v té ukázce je tak vyprávění kamarádce po telefonu, a ještě když hodně šetřím za účty za telefon.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.