ČT24: Učitelka češtiny o státních maturitách

čtvrtek 21. června 2012 ·

Učitelka češtiny z Arcibiskupského gymnázia Veronika Valíková reaguje na včerejší tiskovou konferenci ministra školství a komentuje průběh státních maturit.



15 komentářů:

Kalashnikoff řekl(a)...
21. června 2012 v 18:51  

Pane Wagnere, jeden skromný dotaz:
Zveřejníte text Jiřího Kostečky, který vyšel včera v Učitelských novinách? Jako odborně fundovanou protiváhu těm hlasům, které koncept nové matuirty kritizují?

Simona CARCY řekl(a)...
21. června 2012 v 19:29  

Neuroticka nenavistna odpurkyne SM pani Valikova zije v akvariu svych predstav, kde zakladem vseho blahobytu na zemi je cestina a cestinari. Okolo sice zivori nejaky prumysl, armada, par zemedelcu a na toto akvarium utoci nelitostny Cermat. Cestinari vsech zemi, spojte se! Nebo snad jako v Peliskach....?

Janek Wagner řekl(a)...
21. června 2012 v 19:37  

To Kalashnikoff: Pana Kostečku jsem požádal o souhlas s publikací. Pokud ho nezískám, bude text k dispozici až za cca 4 měsíce na stránkách UN.

Anonymní řekl(a)...
21. června 2012 v 20:08  

A zveřejněte vedle toho Kostečky článek z dnešní MF DNES, kde student Ondřej dostal ze slohové práce původně 7 bodů a nedostatečnou a po odvolání 22 bodů a dvojku!

Anonymní řekl(a)...
21. června 2012 v 20:08  

Když se dá do spolku p. Valíková a p. Feřtek, tak to bude s maturitami pěkná zábava.Odborníci vzhůru do komise za lepší maturitu.

Anonymní řekl(a)...
21. června 2012 v 21:29  

Souhlasím, aby se zveřejnila práce studenta Ondřeje. Bude to určitě poučné. Myslím, že ale takových kiksů moc nebylo. Horší je, že loni bez zájmu kohokoli prospěli žáci, kteří
nenapíší souvislou větu.

Anonymní řekl(a)...
21. června 2012 v 21:41  

Když se kácí les, létají třísky! A občas shoří národní park...

Anonymní řekl(a)...
21. června 2012 v 22:20  

Paní učitelka zřetelně nevidí více než svou češtinu a ještě k tomu pouze u gymnazistů. Chtělo by to na nějakou dobu změnit profesi nebo jít alespoň učit na jiný typ školy. Jinak si bude žít ve svém skleníku dál...

Anonymní řekl(a)...
21. června 2012 v 22:30  

MILOŠ URBAN, spisovatel ke státním maturitám říká:
Musí být zavedeny všude, co nejdříve a se zpětnou platností. Žijící maturanty přezkoušet, aby byli dost státní. Zesnulým zabavit vysvědčení.

Anonymní řekl(a)...
21. června 2012 v 22:53  

si bude žít ve svém skleníku dál...

nezlobte se na mě, ale občas když čtu zdejší diskuse, mám stejný pocit o odbornících např. na IT. Je to normální profesní deformace. Nebo ne?

Kalashnikoff řekl(a)...
22. června 2012 v 6:22  

Janek Wagner:
Děkuji za odpověď.

Pytlik Blaha řekl(a)...
22. června 2012 v 9:08  

Žijící maturanty přezkoušet

Pan Urban nejspíš převzal moji myšlenku, kterou jsem zde již kdysi uvedl, ale asi o tom neví.
Nebo jsem převzal já tu jeho, aniž bych o tom věděl. To se mezi vědci stává i v době moderních komunikačních technologií.
Jakkoli na revizi prvenství netrvám, pospíším si s návrhem, aby se bývalí rekordmani proběhli v nových botách.

Anonymní řekl(a)...
22. června 2012 v 9:58  

"Neuměl Balady a romance a dostal trojku". Buď to uměl dobře (známka 3), nebo to neuměl, a měla tedy přijít známka 5. Paní učitelku od pohledu a zejména prvního ústaotevření... paní učitelka.

Prostě se z propadlíků budou houfem vyrábět úspěšní maturanti, samy školy radí, aby se odvolal každý, i ten, kdo napsal slohovku opravdu špatně.

Navíc tady s odpuštěním nejde o slohovky, a ani o studenty. Tady jde o to vytvořit kauzu, jak zrušit maturitu, kterou v podstatě nikdo nikdy nechtěl, ale spustil ji Josef Šílený, bůh ví proč.

A zejména jde o nové peníze, které se budou dát odklonit na financovaní voleb a stranických kasiček z rozpočtu projektu příprava další, nové, lepší, krásnější a lidštější maturity.

Anonymní řekl(a)...
22. června 2012 v 10:45  

U nás na základce se rozmohla mánie. Každý den přijde někdo z rodičů a horlí proti známce potomka na vysvědčení. Jsou to přece jen děti, které za nic nemohou - určitě se doma učil, to Vy ho neobjektivně hodnotíte! Požadujeme lepší známku a přezkoušení, jinak - někteří se snad chtějí i odvolat, bůhví kam. Nezrušíme tedy klasifikaci úplně?
Žádné testy, známky, maturity, státnice - všem to dát za účast, třeba i korespondenční, za jednu SMSku...

Pytlik Blaha řekl(a)...
22. června 2012 v 11:21  

Nezrušíme tedy klasifikaci úplně?

Nejspíš jste převzal moji myšlenku, kterou jsem zde již kdysi uvedl, ale asi o tom nevíte.
Nebo jsem převzal tu Vaši, aniž bych o tom věděl já. To se mezi lidmi sledujícími společenské kvasy stává. Na revizi prvenství netrvám. Podstatné je, že myšlenka byla vyslovena.
Doopravdy si nemohu vybavit kdy (a jestli vůbec) se mi stalo, že by na mne rodič křičel třeba:
"Co si toho našeho učil, šmejde!? Jak se pak má uživit? A?"
Jako kdyby nějaká číslice na papíře byla odrazem a zárukou kvality vzdělání. Pitomec s jedničkou (či titulem) vyvolá možná tak pousmání.
No jo, ale u koho vlastně?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.