Velká kniha reportážní fotografie

pondělí 7. května 2012 ·

Jak vznikají snímky, které řeknou víc než slova

Chcete se dozvědět, jak vznikají snímky, které dokážou vyprávět strhující příběhy, a někdy dokonce i pohnout veřejným míněním? Nebo vás spíš zajímá, nad čím přemýšlí profesionální žurnalista před tím, než stiskne spoušť fotoaparátu? Přijměte pozvání na výpravu za skvělými záběry od reportéra, který patří mezi 100 nejvlivnějších světových fotografů.
 
Samotné fotografie ale nezačnou promlouvat jen tak. Musíte správně vybrat, co do záběru patří, a co už ne. Na jaké prvky klást důraz a které spíš potlačit, aby celkový dojem vyzněl tak, jak máte v úmyslu, a zároveň se vám podařilo zachovat estetickou hodnotu snímku. Kromě toho je samozřejmě třeba vypořádat se s obecnými výzvami, jako je využití světla, barev a tvarů, takže vám jistě přijdou vhod užitečné rady držitele řady fotografi ckých cen.
 
Ve třinácti tematických kapitolách vám autor umožní nahlédnout na svět skrz hledáček svého fotoaparátu a dozvíte se, jak zaznamenat různé události od sportovního utkání přes přírodní katastrofu nebo válku až po rozsáhlou reportáž z městského prostředí. Kromě cenných informací ze zákulisí získáte i detailní pohled na pestrý svět reportážního žánru.
 
Dále vám autor popíše:
  • Principy fotožurnalismu a pravidla úspěšné reportáže
  • Jak kromě příběhu zachytit na vašich snímcích i emoce
  • Vhodnou konstrukci obrazu pro jednotlivé typy snímků
  • Kdy využívat nestandardní objektivy a další příslušenství
  • Na co dbát u portrétů, akčních snímků nebo třeba krajiny
Ukázky stran:

Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu www.albatrosmedia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.