Nadílka našich dílek 2012 – 3. ročník soutěže literárních sborníků mimopražských ZŠ

čtvrtek 10. května 2012 ·

Vydala vaše základní škola literární sborník, na kterém se podíleli žáci svými texty či obrázky? Pokud ano, přihlaste se do soutěže Nadílka našich dílek 2012. Prodloužili jsme termín přihlášení do 30. 6. 2012!


Občanské sdružení Abeceda vyhlašuje 3. ročník soutěže Nadílka našich dílek 2012 s podtitulem „soutěž literárních sborníků”. Zúčastnit se mohou všechny mimopražské základní školy. Důležité je, aby většinu práce na sborníku odvedli žáci - tedy aby byli autory textů, obrázků či fotografií. Učitelé samozřejmě mohou žákům s vydáním sborníku pomáhat.

Jak se přihlásit do soutěže školních sborníků?

Vyplňte přihlášku do soutěže školních sborníků Nadílka našich dílek 2012 a pošlete ji do 30. června 2012 poštou na adresu: ABECEDA, o. s., Svatoslavova 611/3, 140 00 Praha 4 - Nusle. Společně s přihláškou zašlete i tři exempláře vašeho sborníku. Je možné zasílat i starší sborníky, ale jen ty, které nebyly zaslány do 1. nebo 2. ročníku naší soutěže.

Kdy a jak zvolíme vítěze?

Do konce školního roku vyhodnotí odborná porota zaslané sborníky, vybere vítěze v jednotlivých kategoriích a určí absolutní pořadí nejlepších sborníků. Jejich redaktory v červnu pozveme na slavnostní vyhlášení výsledků spojené se zajímavými workshopy. Porotci budou moci udělit originálním sborníkům čestná uznání.

Porotci se zaměří na následující hodnotící kritéria:

  1. Kvalita textů
  2. Propojení textů a ilustrací (fotografií)
  3. Celkový vzhled sborníku
  4. Celková koncepce sborníku

Nebojte se poslat svůj školní sborník do naší soutěže, i když se vám zdá, že má řadu nedostatků. Každá redakce totiž obdrží tipy, jak svůj sborník vylepšit!

Co ještě získáte?

V průběhu celého školního roku 2011/2012 vám nabídneme různé formy podpory. Například individuální konzultace s odborníky, workshopy na téma „Čtenářská gramotnost a tvůrčí psaní” pro žáky i školení pro učitele na téma „ŠVP a tvůrčí psaní” (akreditováno MŠMT v rámci DVPP), můžete navštívit naši putovní „Výstavu školních časopisů a literárních sborníků” (a workshopy k ní). Na konci roku 2012 obdrží navíc všechny zapojené školy (nejen vítězové) výukové DVD na téma „Čtenářská gramotnost a tvůrčí psaní”.

Již nyní můžete využívat podporu formou článků zveřejněných na našem webovém portálu pro žáky „Šotkoviny” (http://www.sotkoviny.cz/spisovatelem-hrave) a webovém portálu pro učitele „Čtenářská gramotnost a projektové vyučování” (http://www.ctenarska-gramotnost.cz/kategorie/tvurci-psani). Zde se můžete podívat na vítězné sborníky z předchozích dvou ročníků soutěže „Nadílka našich dílek 2010" a „Nadílka našich dílek 2011" a sledovat, ve kterém městě je zrovna naše putovní „Výstava školních časopisů a literárních sborníků”…

Soutěž „Nadílka našich dílek 2012" je součástí projektu „Čtenářská gramotnost a projektové vyučování”. Tento projekt byl podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Více informací o projektu naleznete na internetových stránkách www.abeceda-os.cz, www.ctenarska-gramotnost.cz a www.sotkoviny.cz.

Abeceda, o.s.

http://www.ctenarska-gramotnost.cz/tvurci-psani/tp-soutez-sborniky/nnd-2012-vyhlaseni

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.