Hlubokej průser

pátek 1. června 2012 ·

Než se nadějete můžete být obviněni i z vraždy...
Román Hlubokej průser z roku 2011 je Colferova první kniha čistě pro dospělé a i v ní nás čeká neotřelý hrdina, svižná zápletka a pořádná nálož třeskutého humoru. Colfer se v něm hlásí k drsné škole Dashiella Hammetta či Raymonda Chandlera, pravidla zvoleného žánru obratně využívá a  současně je velice vtipně posouvá a parodizuje. Po závratném úspěchu svých knih pro děti a mládež tak jasně dokázal, že si pozornost zaslouží i jako autor pro dospělé.

Irský spisovatel Eoin Colfer (1965) je autor bezpočtu bestsellerů, z nichž nejoblíbenější je série knih o mladistvém geniálním zločinci Artemisi Fowlovi, která z něj udělala literární hvězdu. Mimo oblast dětské literatury vykročil, když si jej vybrali dědicové Douglase Adamse, aby dopsal šestý díl Stopařova průvodce Galaxií – česky vyšel pod názvem A ještě něco… Román Hlubokej průser z roku 2011 je první čistě Colferova kniha pro dospělé. Její hrdina Daniel McEvoy je drsňák s ochranitelským komplexem, kterému to rychle zapaluje, ač to raději nedává znát. Jako příslušník mírových sborů prošel vojenskou misí v rozbouřeném Libanonu. Nyní se živí jako vyhazovač v ošuntělém kasinu v New Jersey a nejhorší, s čím se potýká, jsou opilci, oplzlí hosté a alarmující úbytek vlasů. Krušné chvíle mu nastanou, když jednoho krásného dne záhadně zmizí jeho přítel Zebulon Kronski a na parkovišti za kasinem najdou s prostřelenou hlavou jeho občasnou milenku Connie. Než se dopátrá, kdo to má všechno na svědomí, zaplete se s policií i s gangstery, a o život mu jde snad častěji než kdysi ve válečné zóně.

Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu www.albatrosmedia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.