MŠMT: Příprava strategie rozvoje vzdělávání v ČR do roku 2020

úterý 3. dubna 2012 ·

Pro budoucí programové období kohezní politiky EU (2014 – 2020) neexistuje pro oblast vzdělávání nosná, dlouhodobá a dostatečné konkrétní strategie, která by se týkala všech stěžejních oblastí vzdělávání. Bílá kniha (Národní program rozvoje vzdělávání v ČR), jež vznikla v roce 2001, je poměrně obecným dokumentem. Existují podrobnější dílčí strategie, které pokrývají jednotlivé oblasti (viz Příloha 3), problémemale je ukončení jejich platnosti většinou k roku 2015. V rámci přípravy na čerpání strukturálních fondů po roce 2013 je však ze strany Evropské komise požadována existence strategií, které by dosahovaly do roku 2020.
.
.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. dubna 2012 v 10:15  

Tak platit přípravu strategických dokumentů, které mají být náplní práce ministerských úředníků z peněz ESF, to je už docela silné kafé. Kolik asi stále tato studie a kolik času strávil pisatel a různí oponenti na ministerstvu tím, aby dokument vznikl? Proč už raději nepíší onu studii? Proč je nebe modrý a ptáci zpívají?

Anonymní řekl(a)...
3. dubna 2012 v 14:53  

Měli jsme ústavy, které by to zvládly. Už je nemáme, Dobeš je rozprášil. Nebo to VÚP zvládne? Z toho by ale "nikdo nic neměl"!

Anonymní řekl(a)...
3. dubna 2012 v 22:43  

http://www.novinky.cz/ekonomika/263752-v-americke-ekonomice-tika-skryta-bomba-studentske-pujcky.html?ref=ostatni-clanky

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.