Martin Rychlík: Exministr Dobeš už doradil, novináři jsou hyeny

pátek 6. dubna 2012 ·

Josef Dobeš se rozčílil na média: svému bývalému náměstkovi Němcovi radit nebude. Nezaplatil ani příspěvky a skončil i u „véčkařů“.

Netrvalo to ani týden, a exministr školství Josef Dobeš končí na postu poradce 1. náměstka MŠMT Ladislava Němce. Vedly jej k tomu podle ČTK negativní ohlasy na jeho novou roli při ministerstvu školství. O jeho novém angažmá jako první ve středu referovala ČESKÁ POZICE, sám Dobeš ji pak ve čtvrtek potvrdil serveru iDnes.cz.

„Z důvodu negativních mediálních ohlasů jsem se rozhodl odstoupit od pracovní smlouvy poradce náměstka Němce. Moje smlouva měla být do výše 0,3 úvazku s hrubým příjmem 312 korun za hodinu. Mým jediným cílem bylo pomoci ve chvíli, kdy politici přešlapují na místě a neřeší nástup nového ministra školství,“ uvedl Dobeš pro ČTK, jíž se zároveň svěřil, že ke konci března nezaplatil pravidelný členský příspěvek a přestal být členem Věcí veřejných.

„Po nečekané mediální smršti a novinářském přístupu, který neváhám označit za hyenismus, jsem se však zařekl, že práh ministerstva školství už nepřekročím,“ dodal Dobeš. „Důvodem je to, že média můj krok účelově interpretovala jako návrat,“ řekl iDnes.cz Dobeš s tím, že jej tyto zprávy „rozlítily“.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2012 v 21:16  

A nebyl to snad návrat ? Tedy neúspěšný pokus. Zjistit, že zůstal ve Slaném jediným členem VV muselo být deprimující. A ani se těm lidem co odešli nedivím, protože vedle sebe nemohou existovat dvě ODS, vlastní ODS a ODS-B ( VV ).

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2012 v 15:01  

No, víte, je mi toho malého Bobíka vlastně líto, ale to není dobrá kvalifikace pro ministra, vyvolávat lítost, když ne zrovna vztek. Ale přeju mu, ať najde něco, co mu půjde. Určitě se z toho oklepe. Ostatně, je přece psycholog, ne?

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2012 v 15:05  

Jak tak na tu placku koukám, mně by se tam nejvíc pozdávalo: Stydím se za to, že žáci naší školy nic neumějí.

A - nezlobte se, kolegové, s tím ještě žádný ministr nic nenadělal.

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2012 v 16:32  

15:05
A co Vám brání si takovou vyrobit? Třeba by to na žáky zabralo! (S tím taky nemá ministr co dělat.)

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2012 v 19:35  

Tak si tam rovnou napište, stydím se za to, že neumím učit, ne?

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2012 v 20:03  

to 19:35
stydím se za to, že neumím učit

A to zas ne, pane, takhle bych to nehrotil. Našeho Alika jsem kupříkladu naučil dávat pac, aportovat, zůstat na místě, přiběhnout na písknutí, podat klíče, podat mobil, houkat jako siréna, a spoustu dalšího. A zdá se, že ho učení baví - pořád nemá dost.

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2012 v 22:13  

Léčba našeho školství ani nemusí být tak složitá. Stačí podstatná redukce přebujelého SŠ, včetně soukromého,včetně osmiletých gymnázií, poté zavedení centrálních přijímacích zkoušek a jsem přesvědčen o tom, že se rychle začne zvyšovat kvalita. On ten strach, že žák neudělá přijímačky bude velký. Nechci se zase Bobíka příliš zastávat, ale státní maturity měly jakýs takýs efekt. To, že státní maturitu neudělalo 12 000 studentů se rychle rozkřiklo.

Anonymní řekl(a)...
8. dubna 2012 v 7:21  

Léčba školství? Někdo neudělá státní maturitu? To neva. Existují známí, kontakty, konexe - pokud se chce, student se i tak dostane na vejšku anebo tam, kam potřebuje. A dostane i práci. Dobře placenou. Už dávno nejde o kvalitní vzdělání - to je každému putna. Je třeba začít léčbou společnosti - naučit se být čestným. Na to ale ještě není RVP :-) - budeme si muset ještě počkat. Anebo povolat nějakého nového Ámose - stačil by i Vinnetou :-)

Anonymní řekl(a)...
8. dubna 2012 v 7:53  

Já dokonce tvrdím, že v naší společnosti neexistují už ani Mirci Dušínové. Čestnost, spravedlnost, solidarita, ..., ba i demokracie jsou společností považovány za slabost, hloupost a projevy blbosti. Naopak drzost, krádeže ( těch co sedí na příslušných místech ), odklánění, tunelování, podvody, manipulace, úplatky,.. jsou dnes in. Nejhorší na tom je, že je to plně podporováno vládnoucí vrstvou. A potom studentům něco vykládejte o učení a slušném chování. Působí někdy až směšně, když učitelka na přechodu vypráví o dopravní výchově a žáky málem přejede potentát rychlostí nejméně 100 km/h v místě, kde je 50 km/h. Nejen učitelé, ale i policie je bezmocná. Co si myslet o návrhu podmínky pro Bártu podanou státním zástupcem ? Kdy budou vyřešeny kauzy Mostecká uhelná, ProMoPro, nejdražší dálnice na světě,......Vypadá to na to, že i ten Pitr by mohl být mrtvý muž, pokud začne mluvit. Má tedy škola ještě nějaký vliv ? Mafiánský kapitalismus je pro slušné lidi deprimující.

Anonymní řekl(a)...
8. dubna 2012 v 13:08  

Dejte uz pokoj s Dobesem, je to jen clona. Ti skutecni zlodeji a lempli, ktere si tam nasadil, tam stale sedi a vesele "pracuji" dal....

Anonymní řekl(a)...
9. dubna 2012 v 7:06  

vesele "pracuji" dal....

Vesele škodí dál všichni premiérovi muži. Co myslíte ? Kdyby nechtěl, tak tam již nejsou. Dávno přejal veškerou odpovědnost za rozpad a to nejen školství.

Anonymní řekl(a)...
9. dubna 2012 v 19:06  

Myslím, že pan Wagner bude muset na České škole rozjet kampaň za znovuinstalování pana Dobeše na MŠMT, protože jinak se Márty Rychlíků neuživí a pan Feřtek si už teď neví co s plackama, protože bez Dobeše se nehodí ani k vytření zadku, ty placky.

Anonymní řekl(a)...
9. dubna 2012 v 19:58  

Dej si pohov a rozchod, rychlá mediální roto VV, už máte stejně dobojováno, jestli jste si nestačili všimnout...

Kdybyste si na post ministra školství nedali kreténa, psali by novináři kteří mají "v referátu" školství o něčem jiném.
Oba znám osobně a oba na Dobeše nejvíc nadávali právě proto, že je připravoval o čas na práci na opravdu zajímavých a užitečných tématech.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.