Martin Shabu: Brusel dočasně stopnul proplácení dotací

čtvrtek 15. března 2012 ·

Pokud Česká republika do června neodstraní zásadní výtky Evropské komise, přijde o stovky miliard ze strukturálních fondů.



Evropská komise Česku dočasně zastaví peníze z evropských strukturálních fondů. Bruselští úředníci tento týden oznámili, že nebudou proplácet žádosti o platby ze dvou unijních fondů - z Evropského fondu pro regionální a rozvoj (ERDF) a z Kohezního fondu (CF). A to minimálně do konce června; do té doby Evropská komise očekává, že se Češi pokusí odstranit nejvážnější výtky unie. Tuto informaci potvrdil e-mail ředitelky Národního fondu ministerstva financí Veroniky Ondráčkové, která má ČESKÁ POZICE k dispozici.

Ondráčková českým úředníkům, kteří odpovídají za čerpání evropských peněz, napsala: „Dovoluji si Vás informovat, že PCO (Platební a certifikační orgán, tedy ministerstvo financí – pozn. red.) nebude do tohoto termínu předkládat Evropské komisi žádosti o platbu za Operační programy ERDF a CF. Pokud by tak PCO učinil, dojde ze strany EK k přerušení platební lhůty.“ Dopis z Bruselu o zastavení procesu, takzvaný warning letter, s požadavkem na nepředkládání žádostí o platbu, by měl podle Ondráčkové do Česka přijít dorazit týden.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.