Martin Rychlík: Na ministerstvu školství už končí legrace a švanda...

úterý 13. března 2012 ·

Bruselu se nelíbí více než půlmiliardový projekt FinGram z Dobešovy dílny. A hrozí prý shozením dalších Individuálních projektů národních.

Už to není ani legrační. Individuální projekt národní (IPn) z dílny ministerstva školství s názvem FinGram, jenž měl za 600 milionů korun podpořit finanční, občanskou a právní gramotnost, byl podle deníku Insider odmítnut Evropskou komisí. Bruselští úředníci prý své pražské kolegy vyzývají, „ať zapomenou i na další projekty“ z balíku šesti miliard korun, které jdou na „ípéenka“ z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

ČESKÁ POZICE má nový záměr FinGramu, jenž je „remakem“ problematického projektu OKNO (se stamiliony určenými na mediální kampaň), k dispozici a přikládá jej ve formátu PDF. Tento materiál prošel ve dnech 2. až 6. března připomínkovým řízením; předkládal jej vrchní ředitel sekce vzdělávání Jakub Stárek. Podle podkladů pro gremiální poradu se počítalo se spuštěním 1. května 2012 a zacílením nejen „mediální podpory“ na pracující veřejnost, vojáky, osoby ve výkonu trestu i na členy policejních sborů.


„Kvalita projektu, jeho technické zpracování i náplň a potřebnost neodpovídají požadavkům na projekt, který by měl být realizován. Neztrácejte čas úsilím o jeho přepracování,“ píše dle Insideru Evropská komise ministru Josefu Dobešovi (VV). Školicí program byl prý navíc předražený. Hynek Jordán z tiskového odboru ministerstva školství v pondělí večer ČTK potvrdil, že proti doporučení komise nepůjdou. Spousta práce, ve které je asi i dobrý úmysl, tak vyjde vniveč. V oblasti projektů IPn hoří nynější ministerstvo nejvíce.
Co je projekt BUDKA za šest miliard?
Podle zřejmě nejnovější verze, kterou získala ČESKÁ POZICE k prostudování, měly vzniknout školící semináře, workshopy a také zmapování problémů cílových skupin: pro 10 tisíc odborářů, 5000 pracujících (prostřednictvím Hospodářské komory ČR a Asociace krajů ČR), 13 tisíc vojáků, 10 tisíc vězňů, 21 tisíc hasičů a policistů a také pro 10 tisíc občanů v předdůchodovém věku. Celkem mělo jít o více než 85 tisíc obyvatel.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
13. března 2012 v 9:46  

Divím se, že EU už podporu z sociálních fondů už dávno nestopla. Vyhazují se peníze za blbosti a přitom za chvíli nebudeme mít na slanou vodu.

Anonymní řekl(a)...
13. března 2012 v 10:03  

Já se jen stále divím, že školství ještě pořád funguje. Dobeš totiž vše rozvrtal tak, že nezůstal kámen na kameni, ale v tom negativním slova smyslu. A Nečas ho tam drží a drží.

Anonymní řekl(a)...
13. března 2012 v 10:38  

Školství už negunguje několik let. Ale na rozdíl od vodárenství, to chvíli trvá než je to neututlatelné.

Anonymní řekl(a)...
13. března 2012 v 11:37  

Fondy jsou zjevne v agonii, MSMT uz 3/4 roku nepripravilo jediny pruchodny projekt pro fondy. A Zaoralek s Dobesem se stale drzi a drzi...

Anonymní řekl(a)...
13. března 2012 v 12:50  

13. března 2012 11:37

Jaký pán, takový krám. Odpovědnost za školství přejal "oblíbený" Nečas.

Anonymní řekl(a)...
13. března 2012 v 17:31  

Toho naděláte. Je to snadné, na všechny PC jsem to měl za hodinku i s testováním. :)

Pytlik Blaha řekl(a)...
13. března 2012 v 20:49  

Tady fakt už končí veškerá legrace.
Jen by mne zajímalo, kde ti naši východokarmelitští soudruzi dělají chybu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.